Συνέντευξη ΠτΔ στο ΣΙΓΜΑ: Ηγήθηκα του «ναι» αλλά σέβομαι το 76% του «όχι»

Η στρατιωτικοποίηση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι αυτοκτονία διαμηνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σε αποκλειστική συνέντευξη στο ''ΣΙΓΜΑ'', δηλώνει ότι σέβεται το 76% του ''ΟΧΙ'' στο Σχέδιο Ανάν, αν και ο ίδιος ήταν ο ηγέτης του ''ΝΑΙ''.

Νέα μέτρα κατά της Άγκυρας από τις Βρυξέλλες,

και εξοπλιστική αναβάθμιση στον ανάλογο βαθμό προαναγγέλλει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει όμως ότι οι τουρκικές προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν μόνο μέσω της διπλωματίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στον Χρύσανθο Τσουρούλη είπε ότι συνομιλίες κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να γίνουν. Αν σταματήσουν οι προκλήσεις η έναρξή τους οριοθετείται μετά τις ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα τον Απρίλη του 2020. Όμως το θέμα θα είναι πόσο η Άγκυρα θα βάζει τα εμπόδιά της.

Είμαι έτοιμος να φέρω λύση αλλά δεν υπάρχει στο παρόν στάδιο ξεκαθαρίσει ο κ. Αναστασιάδης και απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι έτοιμος να φέρει οποιαδήποτε λύση

Εδαφικό με απόσυρση χάρτη, τέσσερις ελευθερίες, Εσωτερική διακυβέρνηση. ανέβασαν τον αριθμό των θεμάτων στα οποία υπάρχει χάσμα. Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσε να λείπει το κεφάλαιο της οικονομίας καθώς η Τ/κ πλευρά αρνήθηκε σε Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ για γίνει έλεγχος στις τράπεζες τους.

Την Τετάρτη (23/10) στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι και στο SIGMALIVE θα μεταδοθεί ολόκληρο το πολιτικό σκέλος της συνέντευξης. Την Κυριακή στην Σημερινή της Κυριακής το σκέλος που αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα