ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ: Ιδρυτής Spectrum Games International Ltd

Κ. Ορφανίδη τι ακριβώς κάνει η εταιρεία Spectrum.Games και πως οδηγηθήκατε στην δημιουργία της?

Η εταιρεία μας λειτουργεί στον χώρο του κοινωνικού διαδικτυακού παιχνιδιού με τα παιχνίδια μας να παίζονται από  χιλιάδες παίκτες στην Ελλάδα και Κύπρο

σε καθημερινή βάση.

Έμπνευση μας για τη δημιουργία της ήταν η σημερινή ανάγκη της κοινωνίας για φτηνή και ποιοτική διασκέδαση παίζοντας τα αγαπημένα τους παιχνίδια με κόσμο από όλο τον κόσμο.

Τι παιχνίδια προσφέρετε αυτή την στιγμή στο κοινό?

Μέσω της διαδικτυακής μας διεύθυνσης https://play.spectrum.games/ προσφέρουμε πέντε παιχνίδια (Μπιρίμπα, Tichu, Πιλόττα, Κρεμάλα και Τρίλιζα). Από αυτά η Μπιρίμπα προσφέρεται και στο κινητό (IOS και Android), ενώ πρόσφατα έχουμε δημοσιοποιήσει στο κινητό και το παιχνίδι μας Spectrum Tichu. Σύντομα θα ολοκληρωθεί και η εφαρμογή μας στο κινητό για την Πιλόττα ένα ιδιαίτερα δημοφιλή παιχνίδι στην χώρα μας.

Σκοπός μας είναι η δημοσιοποίηση και των υπόλοιπων παιχνιδιών στο κινητό εντός του 2024.

Πως μπορεί κάποιος να κατεβάσει τα παιχνίδια σας στο κινητό?

Μέσω της διαδικτυακής μας διεύθυνσης μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια μας στον υπολογιστή σας ή να τα κατεβάσετε για το κινητό σας πατώντας το εικονίδιο που αντιστοιχεί στο IOS ή Android.

Πιστεύετε το κράτος βοηθά αυτή την στιγμή αρκετά εταιρείες όπως την δική σας?

Ο κλάδος των διαδικτυακών παιχνιδιών είναι τεράστιος αυτή την στιγμή παγκοσμίως και σίγουρα η χώρας μας μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά με το να υποστηρίξει εταιρείες όπως την δική μας. Δυστυχώς δεν έχει δοθεί η απαραίτητη σημασία για νεοφυής εταιρείες σε αυτό τον κλάδο κάτι που σίγουρα γνωρίζοντας την προοπτική που υπάρχει θεωρούμε ως μη ορθή πολιτική.

Τι είδος βοήθεια θα μπορούσε να προσφέρει το κράτος σε εταιρείες όπως την δική σας?

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη ταλαντούχου προσωπικού στον τομέα της τεχνολογίας. Οι περισσότεροι βρίσκουν θέσεις εργασίες σε μεγάλες εταιρείες από το εξωτερικό οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πολύ ψηλότερους μισθούς από μικρές εταιρείες όπως οι δικές μας. Μια βοήθεια θα μπορούσε να είναι η παραχώρηση ενός ετήσιου ποσού (grant) για νεοφυής εταιρείες οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν προϊόντα τα οποία λειτουργούν  και έχουν χρήστες αλλά χρειάζονται βοήθεια για να αναπτυχθούν περισσότερα.

Άλλη βοήθεια θα μπορούσε να είναι η επέκταση του Πιστοποιητικού για Καινοτόμες επιχειρήσει η οποία ισχύει τώρα για τρία χρόνια. Για παράδειγμα, το δικό μας Πιστοποιητικό έχει λήξει στις 4/3/24. Θα μπορούσε να ισχύει κάτω από κάποιες προϋποθέσεις για πέντε έτη.

Γενικά θα πρέπει ή το Υφυπουργείο Καινοτομίας ή το Υπουργείο Εμπορίου να αναπτύξουν ένα σχέδιο ειδικά για αυτό τον τομέα.

Τι περιλαμβάνουν άλλο τα μελλοντικά σας σχέδια?

Σε μια νεοφυή εταιρεία η προσπάθεια για ανάπτυξη είναι συνεχής. Στο παρόν στάδιο συνομιλούμε με διάφορες εταιρείες για να αναλάβουν την προώθηση ενός από τα παιχνίδια μας σε αγορές πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου. Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα πετύχει ώστε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, Ιδρυτής Spectrum Games International Ltd,synentefxi charalabos orfanidis, idrytis Spectrum Games International Ltd