Συνελήφθη ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στη Νέα Υόρκη

Συνελήφθη, ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι, μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο Λίντεν του Νιου Τζέρσι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Παρά το ότι αρχικά και ο κυβερνήτης της πολιτείας Μάριο Κουόμο και ο Δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο είχαν απορρίψει τη σύνδεση με τη διεθνή τρομοκρατία, τη Δευτέρα, μετά τις ανακοινώσεις για τον Ραχάμι, άλλαξαν στάση, καθώς είναι ολοένα και πιο φανερό πρόκειται για μεθοδευμένο

χτύπημα.Ο κυβερνήτης, αλλά και ο Δήμαρχος, παραδέχτηκαν τη Δευτέρα ότι η ενέργεια «μπορεί να είναι πράξη τρομοκρατίας με διεθνή διασύνδεση».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, πέντε μικρές βόμβες σε σωλήνες (pipe bombs) βρέθηκαν σε σακίδιο στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσι. Μία από αυτές κατέστρεψαν με ελεγχόμενη έκρηξη αστυνομικοί με τη βοήθεια ρομπότ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Υπάρχει και ένα τρίτο περιστατικό, που συνέβη το πρωί του Σαββάτου, το οποίο οι Αρχές εξετάζουν για το πώς και αν συνδέεται με την υπόθεση. Λίγο πριν από την έναρξη φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου στο Νιου Τζέρσι εντοπίστηκαν σε κάδο απορριμμάτων τρεις μικρές βόμβες σε σωλήνα που ήταν δεμένες μαζί ενώ μαζί βρέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο. Μία από τις τρεις εξερράγη χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί· ο αγώνας ακυρώθηκε.

BREAKING PHOTO! Here is the second device found by a NYSP Sgt. At 27 street and 7 Ave. investigation is ongoing pic.twitter.com/x7o9Rr30I3

New York City Alerts (@NYCityAlerts) September 18, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα