Συνελήφθη ο φιλορώσος Βίκτωρ Μέντβεντσουκ–Καταζητείτο από τις Ουκρανικές Αρχές

Στην σύλληψη του φιλορώσου πολιτικού Βίκτωρ Μέντβεντσουκ προχώρησε η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας και υπόσχεται ότι η ίδια μοίρα περιμένει όλα τα φιλορωσικά πρόσωπα και πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία.

Τον Φεβρουάριο, η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε πως ο Μεντβεντσούκ, ηγέτης του κόμματος «Αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα – Για τη Ζωή», είχε διαφύγει από κατ’ οίκον περιορισμό, αφότου βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της προδοσίας.

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος σημειωτέον έχει

δηλώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι νονός της κόρης του, αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε μεμπτό.

Υπενθυμίζεται πως εναντίον του Ουκρανού «εκλεκτού» του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε εκδοθεί  ένταλμα σύλληψης από το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας και το όνομά του βρισκόταν στην διεθνή λίστα των καταζητούμενων ατόμων.

⚡Ukraine's Security service has detained pro-Russian politician Victor Medvedchuk, whose daughter's godfather is Putin

SBU promises that the same fate awaits all pro-Russian figures and agents of Russian secret services in Ukraine pic.twitter.com/ulLwHJHEGr

— Euromaidan Press (@EuromaidanPress) April 12, 2022

Ο Μέντβεντσουκ, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, βρίσκονται αντιμέτωποι με δίκη για προδοσία σε συνάρτηση με την υπόθεση προμήθειας άνθρακα που προέρχεται από τις κατεχόμενες από τους Ρώσους «Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ».

Διαβάστε επίσης: Βίκτωρ Μέντβεντσουκ: Καταζητούμενος ο Ουκρανός «εκλεκτός» του Βλαντίμιρ Πούτιν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνελήφθη, Βίκτωρ Μέντβεντσουκ–Καταζητείτο, Ουκρανικές Αρχές,synelifthi, viktor mentventsouk–kataziteito, oukranikes arches