Συνέδριο Κατεχόμενα– Αλλάζοντας Παγκόσμια Τάξη:Γαλάζιοι πόλεμοι σε Α. Μεσόγειο

«Αλλάζοντας την Παγκόσμια Τάξη: Γαλάζιοι πόλεμοι στην Ανατολική Μεσόγειο» είναι το θέμα διήμερου Συνεδρίου που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο σε ξενοδοχείο στη σκλαβωμένη Κερύνεια. Το Συνέδριο διοργάνωσαν από κοινού, μεταξύ άλλων το τμήμα Νομικής του «Πανεπιστημίου» BAHÇEŞEHİR στα κατεχόμενα, το Θαλάσσιο Φόρουμ του Πανεπιστημίου KOÇ της Κωνσταντινούπολης, το τουρκικό Επιμελητήριο Ναυτιλίας και Εμπορίου και η Τουρκική Ακτοφυλακή.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα της θαλάσσιας ασφάλειας, το Κυπριακό σε σχέση με την ενεργειακή του διάσταση και το ζήτημα της ακτοφυλακής.

«Αυτός

ο αιώνας είναι ο αιώνας της Ασίας. Η "Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου" (όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος) θα επεκτείνει την κυριαρχία της αυτόν τον αιώνα. Το γαλάζιο θα είναι επέκταση της ξηράς», δήλωσε ο αντιναύαρχος Cem Gurdeniz.

Στα κατεχόμενα βρέθηκε και μίλησε και ο γνωστός Ρώσος ακαδημαϊκός και γεωπολιτικός Αλεξάντερ Ντούκιν, ο οποίος δήλωσε πως η μετάβαση από ένα μονο-πολικό σε ένα πολυπολικό κόσμο έχει ήδη ξεκινήσει αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. «Η θέση της Τουρκίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Προωθείται μια επιτυχημένη εξωτερική πολιτική», δήλωσε. Ο καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι, επί του παρόντος, επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας  στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας διατηρεί σχέσεις με το Κρεμλίνο και τον ρωσικό στρατό.

Ο Τούρκος Επικεφαλής του Ινστιτούτου Ασφάλειας της Ακτοφυλακής, χαρακτήρισε μάλιστα την Ανατολική Μεσόγειο ως την «λυδία λίθο» της περιοχής τονίζοντας πως τα διάφορα αφηγήματα και ενέργειες βρίσκονται σε αντίθεση. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισαν την ανάγκη για διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα