Συνεδριάζει η επιτροπή ΕΕ-Tουρκίας για το προσφυγικό

Σήμερα, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η 7η συνεδρίαση της διευθύνουσας επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας για τους πρόσφυγες, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ, εκπρόσωποι της Τουρκίας, της Κομισιόν και η εισηγήτρια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Κάτι Πίρι.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Επίτροπος Χαν δήλωσε σχετικά πως η διευκόλυνση της ΕΕ για τους πρόσφυγες εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή ζωή πολλών προσφύγων. Η στήριξη της ΕΕ παρέχει

στους πρόσφυγες από την Συρία και τις κοινότητες υποδοχής την ευκαιρία να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και έτσι να πετύχουν στην αγορά εργασίας.

"Παραμένω πλήρως προσηλωμένος στο να βοηθήσω την Τουρκία να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη χώρα και ανυπομονώ να επισκεφθώ κάποια από τα προγράμματα υποστήριξης των προσφύγων την επόμενη εβδομάδα όταν θα ταξιδέψω στην Τουρκία ", ανέφερε ο κ. Χαν.

Ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης πρόσθεσε πως "έχουμε ήδη φτάσει σε πάνω από 680.000 ανθρώπους μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Ασφάλισης Έκτακτης Ανάγκης και η συμπληρωματική χρηματοδότηση που έχει δεσμευτεί τον Μάιο θα μας επιτρέψει να φθάσουμε σε 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους. Το πρόγραμμα απόδοσης μετρητών έχει φτάσει σε οικογένειες 56.000 παιδιών προσφύγων και αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική επιχείρηση της ΕΕ και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε στους πλέον ευπαθείς πρόσφυγες βοήθεια, με αίσθημα αξιοπρέπειας και ελπίδα".

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής, η Κομισιόν θα υποβάλει έκθεση σχετικά με τη συνεχή πρόοδο στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα