Συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από ΕΚΥΣΥ για τα «άλυτα προβλήματα»

Συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων προγραμματίζει η ΕΚΥΣΥ, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια, όπως λέει, να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παραμένουν άλυτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ προγραμματίζει επαρχιακά συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, από την ΕΚΥΣΥ Αμμοχώστου στο οίκημα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας, την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, από την ΕΚΥΣΥ Λεμεσού στο Οίκημα της ΠΕΟ,

την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, από την ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας στο Οίκημα του ΕΤΚΑ  ΠΕΟ, την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, από την ΕΚΥΣΥ Λάρνακας στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων Κιτίου, την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, από την ΕΚΥΣΥ Πάφου, στο Οίκημα της ΠΕΟ.

Όλα τα Συνέδρια θα αρχίσουν τις εργασίες τους στις 09.15 και μετά την λήξη τους θα πραγματοποιηθούν συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των στελεχών της ΕΚΥΣΥ που θα συμμετάσχουν στα συνέδρια «απαιτώντας από την Κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία και να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι» όπως αναφέρει.

Σε όλα τα συνέδρια, στα οποία θα εγκριθούν αποφάσεις και υπομνήματα προς την Κυβέρνηση και θα καταγράφονται όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και επηρεάζουν αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων, θα παρευρεθεί ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης και οι Επαρχιακοί Γραμματείς.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται και στα πλαίσια των δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), η οποία με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, πραγματοποιεί εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα