Συνεχίζονται οι εργασίες των Αττίλων για τη ναυτική βάση στο Μπογάζι (ΒΙΝΤΕΟ)

Εργασίες για την κατασκευή ναυτικής βάσης στο κατεχόμενο Μπογάζι πραγματοποιεί η Τουρκία, με στόχο τον έλεγχο των θαλασσίων οδών νοτίως και ανατολικά της Κύπρου, σε μια περιοχή την οποία αντιλαμβάνεται ως ζωτικό της χώρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πέραν των κτιριακών εγκαταστάσεων αναμένεται ότι θα γίνουν και εργασίες στη θάλασσα και συγκεκριμένα στο βυθό, το βάθος του οποίου θα χρειαστεί να αυξηθεί, αναλόγως των αναγκών, σε σχέση και με τα πλοία που θα ελλιμενίζονται.

Διαβάστε ακόμη:

Για ναυτική βάση στο Μπογάζι Τρικώμου γράφει η εφημερίδα Χαβαντίς

Από τουρκικής πλευράς και μάλιστα δημόσια, έγινε λόγος για ολοκλήρωση του έργου σε ένα χρόνο, χωρίς αυτό να θεωρείται δεδομένο.

Και αντιαρματική τάφρος

Παράλληλα, ο τουρκικός στρατός, πραγματοποιεί συνεχώς έργα εμπέδωσης της κατοχής κατά μήκος της νεκρής ζώνης.

  Η εφημερίδα «Πολίτης» δίνει συνέχεια στις αποκαλύψεις του Σίγμα για τις κινήσεις των Τούρκων στην Αθηένου, γράφοντας ότι ο κατοχικός στρατός, προχωρεί στην κατασκευή μεγάλης αντιαρματικής τάφρου μεταξύ των υψωμάτων Αγιά και Καυκάλλα.

"Σε πολύ κοντινή απόσταση από την νεκρή ζώνη στην περιοχή της Αθηένου, μεταξύ των υψωμάτων Αγιά και Καυκάλλα, ο κατοχικός στρατός διεξάγει στρατιωτικά χωματουργικά έργα.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των δύο υψωμάτων έχει δημιουργηθεί μεγάλη αντιαρματική τάφρος.

Απώτερος στόχος του κατοχικού καθεστώτος είναι με την ολοκλήρωση της αντιαρματικής τάφρου να μην υπάρχει δίοδος διέλευσης των αρμάτων μάχης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το Σίγμα, στην ίδια περιοχή έχει ήδη εγκατασταθεί μεταλλικός πύργος που χρησιμοποιείται ως βάση τοποθέτησης θερμικών καμερών και συστημάτων anti-drone και παρεμβολών σε συστήματα πλοήγησης Gps.

Keywords
Τυχαία Θέματα