Συνεχίζονται οι έρευνες για γκιουλενιστές στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα (28.05.20, T24) την οποία επικαλείται το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, ο υπασπιστής του Διοικητή του Τουρκικού Στρατού του Αιγαίου συνελήφθηκε με την κατηγορία ότι είναι μέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ), μέσα στα πλαίσια της ανεύρεσης όλων των ατόμων που έχουν σχέση με την εν λόγω οργάνωση στους κόλπους των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

Ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μέλος του CHP κατηγορούμενη

για προσβολή του Τούρκου Προέδρου

Η Aksam (27.05.20) γράφει ότι η Ντιλά Κογιουργκά, μέλος της οργάνωσης νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και επαρχιακή αντιπρόσωπος του κόμματος στη Σμύρνη, η οποία αντιμετώπιζε κατηγορίες από το 2013 για προσβολή εναντίον του τότε Πρωθυπουργού και νυν Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν για προσβλητική ανάρτηση της εναντίον του Έρντογαν σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αφέθηκε ελεύθερη χθες με απόφαση του δικαστηρίου, με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κογιουρκά η οποία βρισκόταν υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, αφέθηκε χθες ελεύθερη υπό τον όρο του κατ΄οίκον περιορισμού της.

Δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι η εκλογική δύναμη του AKP μειώνεται

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα (27.05.20, T24) γράφει ότι ο Κεμάλ Οζκιράν, διευθυντής της ερευνητικής εταιρείας Ευρασία, αναφέρθηκε προηγουμένως ότι προγραμματίζονται πρόωρες εκλογές και χθες δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Κιράζ επισήμανε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι πολύ άσχημες για το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης (AKP) και Ανάπτυξης καθώς και για το συγκυβερνών κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (MHP). Πρόσθεσε ότι το AKP δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το 35% και ότι MHP δεν ξεπερνά το εκλογικό όριο του 10%. Με αποτέλεσμα αν η αντιπολίτευση έχει ένα καλό υποψήφιο, ο Ερντογάν θα χάσει τις εκλογές με διαφορά, σημειώνει ο Κιράζ.

Στη συνέχεια, ο Κιράζ αναφέρει ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να αναδιοργανώσει το κόμμα του για να μην υποχρεωθεί να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές, ειδικά με την ίδρυση δύο νέων κομμάτων. Σημειώνεται ότι αν η οικονομία συνεχίσει με την ίδια κατάσταση και το 2021, τότε η οικονομία της Τουρκίας θα σμικρυνθεί και θα χειροτερέψει. Μάλιστα, αναφέρεται ότι αν διεξαχθούν εκλογές χωρίς τον Ερντογάν, τότε το κυβερνών κόμμα θα μοιρασθεί στα δυό. 

Διαβάστε επίσης: 

Κέντρο Ελευθερίας Στοκχόλμης: Πληθαίνουν απαγωγές &εξαφανίσεις στην Τουρκία

Το δικαστικό κύκλωμα Ερντογάν και η αθώωση μαχητών της ISIS

 

Ερευνούν τον ιδιοκτήτη της «Diyalog» για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν

Συνεργασία Γκιουλενιστών-ΕΥΠ κατά Τουρκίας «βλέπει» τουρκική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα