Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για σύλληψη Τ/κ δικηγόρου στη Ρώμη

Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Ογουζχάν Χασίπογλου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα της σύλληψης του Τ/κ δικηγόρου Ακάν Κιουρσάτ στην Ιταλία και είπε ότι συζητήθηκε σε σύσκεψη στη «προεδρία» στην παρουσία του ηγέτη του «αντιπολιτευόμενου» Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) και του πατέρα του δικηγόρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Χασίπογλου είπε ακόμα ότι το θέμα παρακολουθείται στενά εκ μέρους της «κεφαλής του κράτους» και των «αρμόδιων θεσμών» του.

«Αυτή τη στιγμή είναι μια δίκη στην

ιταλική δικαιοσύνη στην οποία τα ιταλικά δικαστήρια προσπαθούν να εφαρμόσουν το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τους ίδιους», είπε σημειώνοντας ότι η αναβολή της δίκης για τις 6 Φεβρουαρίου δείχνει ότι οι δικηγόροι του Κιουρσάτ έθεσαν επί τάπητος «σοβαρά επιχειρήματα» και έκαναν μια «σοβαρή υπεράσπιση».

Ανάφερε ακόμα ότι ο Κιουρσάτ ταξίδευε ελεύθερα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης από το 2007 που είχε ληφθεί η απόφαση σύλληψής του και ότι επισκέφθηκε πολλές φορές και τις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές της Κύπρου χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Αναφερόμενος στο λόγο σύλληψης του Κιουρσάτ στην Ιταλία σημείωσε ότι εξ όσων γνωρίζουν είναι ένα θέμα που σχετίζεται με τον Βρετανό Γκάρι Ρόμπ, που αντιμετώπιζε διάφορες αγωγές στις αρχές της δεκαετίας του 2000, και την εταιρεία Aga Developments, όμως ακόμα δεν γνωρίζουν πλήρως τις λεπτομέρειες.

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται και συνέντευξη της πρώην «προέδρου» της «βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ, η οποία αναφέρθηκε στην σύλληψη του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Ακάν Κιουρσάτ αναφέροντας ότι τα ζητήματα που προκύπτουν αναφορικά με τις πωλήσεις ακινήτων περιουσιών μπορούν επιλυθούν μόνο με την «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» που συστάθηκε στα κατεχόμενα.

Είπε ακόμα ότι η «επιτροπή» λαμβάνει αποφάσεις αποδεκτές από το διεθνές δίκαιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα