Συνεχίζεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου

Συνεχίζονται από την Τετάρτη το απόγευμα η διενέργεια τριών χιλιάδων εργαστηριακών εξετάσεων σε κατοίκους Κοινοτήτων των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, ύστερα από τον αυξημένο αριθμό περιστατικών COVID-19 και με στόχο να ελεγχθεί ο βαθμός της διασποράς του ιού στις κοινότητες των δύο Επαρχιών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας ο αριθμός των δειγματοληψιών που θα γίνουν σε κάθε κοινότητα έχει καθοριστεί στη βάση επιδημιολογικών και δημογραφικών κριτηρίων, με στόχο να υπάρξει ισότιμη κατανομή των εργαστηριακών εξετάσεων και να γίνει έλεγχος σε περισσότερες

κοινότητες, για να διαφανεί η έκταση του προβλήματος.

Ο Δήμος Παραλιμνίου ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν 208 δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι, θα γίνουν από την εταιρεία NIPD Genetics και αφορά μόνο τους δημότες Παραλιμνίου. 

Οι έλεγχοι για τον Δήμο Παραλιμνίου θα διεξαχθούν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στον χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Μεγάρου. 

Στις άλλες Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου θα διεξαχθούν στην Αγία Νάπα 45 εργαστηριακές εξετάσεις, στο Αυγόρου 128, στην Αχνα 87, στην Δερύνεια 81, στο Λιοπέτρι 64, στη Σωτήρα 79 και στο Φρέναρος 60. 

Εξάλλου, στους Δήμους της επαρχίας Λάρνακας θα διεξαχθούν στην Αραδίππου 534 εργαστηριακοί έλεγχοι, στην Αθηένου 139, στα Λιβάδια 200 και στη Δρομολαξιά – Μενεού 93. 

Στις άλλες κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας θα πραγματοποιηθούν στις Αγγλισίδες 16 εργαστηριακοί έλεγχοι, στον Αγιο Θεόδωρο / Σκαρίνου 9, στο Αλεθρικό 15, στην Αναφωτία 11, στο Ζύγι 8, στην Καλαβασό 10, στο Καλό Χωριό Λάρνακας 42, στο Κίτι 118, στα Κλαυδιά 18, στον Κόρνο 29, στην Κοφίνου 18, στον Μαζωτό 35, στο Μαρώνι 10, στην Μοσφιλωτή 19, στην Ξυλοτύμπου 102, στην Ξυλοφάγου 87, στην Ορμήδεια 175, στην Βορόκλινη 255, στα Πάνω Λεύκαρα 10, στα Περβόλια 42, στην Πύλα 116, στα Πυργά Λάρνακας 11, στην Τερσεφάνου 54, στους Τρούλλους 49, στη Χοιροκοιτία 9 και στο Ψευδά 18.

Σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης αναφέρεται ότι οι εξετάσεις θα διενεργηθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στην είσοδο του Κοινοτικού Συμβουλίου από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί. Δικαίωμα για την εξέταση θα έχει μόνο ένα άτομο από κάθε οικογένεια, στο χώρο πρέπει να προσέρχεται μόνο το άτομο που θα κάνει την εξέταση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας εργαστηριακή εξέταση δεν θα γίνεται σε άτομα που βρίσκονται υπό περιορισμό ή καραντίνα, σε επιβεβαιωμένα κρούσματα ή σε άτομα που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενώ για κάθε νοικοκυριό θα γίνεται έλεγχος σε μόνο ένα άτομο. 

Σημειώνεται ότι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν το «Έντυπο Δειγματοληψίας» που θα τους δίνεται στο σημείο δειγματοληψίας και πρέπει να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα, ενώ απαραιτήτως πρέπει να φέρουν προστατευτική μάσκα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα