Συνεχίζεται η βαρυχειμωνιά

Χιονόπτωση αναμένεται για τις επόμενες μέρες στις ορεινές περιοχές
Επικίνδυνοι εξακολουθούν να είναι αρκετοί δρόμοι από και προς το Τρόοδος, σύμφωνα με την Αστυνομία

Λευκά Χριστούγεννα φαίνεται ότι θα κάνουμε φέτος, μιας και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπήρεσίας αναμένεται χιονόπτωση την Παρασκευή. Εκτός αυτού, πολλοί είναι οι δρόμοι που έχουν καταστεί επικίνδυνοι και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας

πριν να ταξιδέψουν.

Ο καιρός σήμερα
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ώς βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ώς βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά αργά το απόγευμα στα δυτικά μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα επικρατεί παγετός. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν λίγες ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ώς βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Το επόμενο τριήμερο
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Τη νύκτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά και τη νύκτα στα ψηλότερα ημιορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα σημειωθεί τοπικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Έκλεισαν δρόμοι
Βαριά χιονόπτωση επικρατεί στην περιοχή Τροόδους, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει για όλα τα οχήματα, ενώ αρκετοί άλλοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς.

Οι πιο κάτω δρόμοι είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας που έγινε αργά χθες το απόγευμα:

Επαρχία Λάρνακας:
• Βαβατσινιάς - Μαχαιρά
• Αγίων Βαβατσινιάς - Μαχαιρά

Επαρχία Λεμεσού:
• Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
• Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στις Πλάτρες
• Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή Αγρού

Επαρχία Πάφου:
• Αγίου Νικολάου - Άρσους
• Αγίου Νικολάου - Μανδριών
• Αγίου Νικολάου - Ομόδους

Ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

Επαρχία Λεμεσού
• Δρόμοι περιοχής Πάχνας - Κυβίδων

Οι υπόλοιποι δρόμοι στις ορεινές περιοχές είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά παράλληλα και πολύ ολισθηροί και επικίνδυνοι. Γι’ αυτόν τον λόγο οι οδηγοί προτρέπονται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο, λόγω των καιρικών συνθηκών, θα γίνονται άμεσα και σε ζωντανό χρόνο στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα