Οι ομιλίες των βουλευτών για τον Προϋπολογισμός του 2016

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών των βουλευτών, από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016.

Από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι βουλευτές συζήτησαν εκτενώς για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016.

Η συζήτηση άρχισε από χθες με τις ομιλίες των αρχηγών ή των εκπροσώπων των

κομμάτων.

Το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό αφού αν δεν βρεθούμε προ εκπλήξεως ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί από το σύνολο βουλευτών των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ ενώ θα καταψηφιστεί από τους Οικολόγους, τη Συμμαχία Πολιτών και τον ανεξάρτητο βουλευτή, Ζαχαρία Κουλία.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ομιλίες των βουλευτών της σημερινής ολομέλειας:

Γ.Γεωργίου: Στην τελική ευθεία για έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο

Η σημερινή συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2016 γίνεται κάτω από νέες, πιο γόνιμες και πιο ελπιδοφόρες συνθήκες και για την οικονομία, αλλά και για το εθνικό μας ζήτημα, είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Γεωργίου.Τριάντα οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δεν έχουμε πια την υποχρέωση να μιλήσουμε για την οικονομική κρίση και πώς την αντιμετωπίζουμε. Δεν έχουμε την ανάγκη πια να πείσουμε για τις θυσίες που χρειάζεται να υποστούμε, ως αποτέλεσμα της δραματικής κατάστασης που παραλάβαμε το Μάρτη του 2013. Η Κύπρος έχει περάσει πολύ δύσκολα, αλλά πλέον τα δύσκολα τα ξεπεράσαμε. Τα αντιμετωπίσαμε. Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, πρόσθεσε.

Ζούμε στον αστερισμό ενός 'Success Story', είπε ο Σταύρος Ευαγόρου

Ζούμε στον αστερισμό ενός Success Story, είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, ένα Success Story γραμμένο από τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας κ. Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος για αυτή του την επιτυχία εισπράττει τα εγκώμια των Ευρωπαίων Νεοφιλελέδων συναδέλφων του.“Ένα Success Story που για την προώθηση και πραγμάτωση του «συνέβαλαν» και συνεχίζουν ευτυχείς να συμβάλλουν χιλιάδες συμπατριώτες μας. Σ’ αυτή την τεράστια, την τιτάνια προσπάθεια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη οι πρώτοι που κλήθηκαν να συμβάλουν ήταν οι τριαντα-πέντε περίπου χιλιάδες κουρεμένοι, οι οποίοι έδωσαν €8,2 δις ευρώ, άλλες έξι χιλιάδες συμπατριωτών μας κάτοχοι αξιογράφων συνέδραμαν την προσπάθεια της Κυβέρνησης με €1,4 δις ευρώ, ένα περίπου δισεκατομμύριο ήταν η αξία των μετοχών που εξαϋλώθηκαν στα πλαίσια της εμμονής της Κυβέρνησης μας να πρωτοτυπεί, €3,6 δις εξατμίσθηκαν στα πλαίσια εκείνης της απεριγράπτως ευφυούς εμπορικής πράξης πώλησης των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Τράπεζα Πειραιώς”, πρόσθεσε.

Δεν πάμε καλά, ο λαός μας υποφέρει, είπε ο Ανδρέας Φακοντής

Η ανεργία παραμένει σκαρφαλωμένη στο 16%, ενώ το αμερικάνικο τμήμα στατιστικής ανεβάζει την πραγματική ανεργία στο 20%, 234,000 συνάνθρωποι μας ζουν στο όριο της φτώχειας, 25% των παιδιών στην Κύπρο απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, 60,000 Κύπριοι σιτίζονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι συνταξιούχοι μας απώλεσαν το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους, η αύξηση της δημογραφικής αιμορραγίας καθιστά την Κύπρο πρωταθλήτρια στη μετανάστευση και η Κύπρος καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στην ανισότητα εισοδημάτων μεταξύ πλούσιων και φτωχών στην ΕΕ, είπε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής.

Γ. Λουκαϊδης: Οι μη προνομιούχοι βιώνουν το success story ως ιστορία δυστυχίας και πόνου

Eκ των πραγμάτων το κυβερνητικό και συναγερμικό success story, οι πολλοί μη προνομιούχοι συμπολίτες μας το βιώνουν ως ιστορία δυστυχίας και πόνου, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, σημειώνοντας πως, εκτός από τους ανθρώπους, ούτε και οι αριθμοί ευημερούν, αφού παραμένουμε αρνητικοί πρωταθλητές σε σειρά από οικονομικούς και κοινωνικούς δείχτες. Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε πως "βρισκόμαστε μπροστά από άλλο ένα στη σειρά αντιαναπτυξιακό, μνημονιακό προϋπολογισμό λιτότητας, που αντικατοπτρίζει τον αντιλαϊκό και χωρίς κοινωνική ευαισθησία χαρακτήρα αυτής της διακυβέρνησης. Το χειρότερο, είναι ότι κυβέρνηση και Συναγερμός, πιστοί στη θέση ότι το μνημόνιο είναι το ιδεολογικό τους μανιφέστο, διακήρυξαν εκ νέου από το βήμα της Βουλής ότι θα παραμείνουν κολλημένοι στις ίδιες μνημονιακές πολιτικές, ακόμη και μετά την τυπική λήξη του μνημονίου", επεσήμανε.

Έγιναν βήματα στην οικονομία, αλλά σημαντικά προβλήματα παραμένουν, λέει ο Α. Αντωνίου

Μπορεί η κυπριακή οικονομία το 2015 να παρουσίασε τα πρώτα βήματα ανάκαμψης, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου.Σε ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία συζητά τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, ο κ. Αντωνίου αναγνώρισε μεν ότι έγιναν βήματα προόδου, αναφέρθηκε δε στο υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), της υψηλής ανεργίας αλλά και στην έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε, η Κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει μια σωστή αναπτυξιακή πολιτική, παροχή κινήτρων για δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, περαιτέρω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας, απλούστευση και εξυγίανση των διαδικασιών προώθησης μεγάλων έργων, διενέργεια πρωτοβάθμιου εσωτερικού τεχνικού και οικονομικού ελέγχου και των αρχών χρηστής διοίκησης, να προχωρήσει σε σύσταση φορέα διαχείρισης ΜΕΔ, θεσμοθέτηση αγοράς δανείων με έκπτωση, ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Οι δύσκολες πραγματικότητες στο χώρο της υγείας δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο, λέει η Σ. Κυριακίδου

Οι δύσκολες πραγματικότητες στο χώρο της υγείας δεν αφήνουν κανένα από εμάς αδιάφορο, είπε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου στη Βουλή, προσθέτοντας ότι το μεγάλο στοίχημα παραμένει το ΓΕΣΥ, του οποίου η υλοποίηση ακόμη δεν προχώρησε. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Κύπριο πολίτη, είπε, σημειώνοντας ότι “Αναμένουμε κατάθεση του νομοσχεδίου αυτονόμησης και ακολούθως αυτό του ΓΕΣΥ”.Τα προβλήματα πολλά και διαχρονικά στο χώρο της υγείας, σημείωσε, αναφέροντας ότι τις τελευταίες μέρες ήρθαν ξανά στο προσκήνιο τα μεγάλα προβλήματα της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Προώρων, ενώ παράλληλα όλοι αναγνωρίζουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, που πάλι η ανέγερση νέου ψυχιατρικού νοσοκομείου βρίσκεται εκτός προϋπολογισμών. “Εύχομαι να δούμε να είναι και τα δύο σε προτεραιότητα στον επόμενο προϋπολογισμό.”

Άριστος Δαμιανού: Το αληθινό “success story” είναι η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση

Το αληθινό “success story” είναι η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ `Αριστος Δαμιανού, σημειώνοντας παράλληλα πως το ΑΚΕΛ θα καταβάλει μέσα, αλλά κυρίως έξω από τη Βουλή, κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει το ξεπούλημα κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα."Και ευχόμαστε δίπλα και μαζί μας να συμπορευτούν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που θεωρούν οικονομικά ζημιογόνα και εθνικά επικίνδυνη την προοπτική των ιδιωτικοποιήσεων", είπε ο κ. Δαμιανού. Πρόσθεσε πως σήμερα η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μετανάστευση αποτελούν βιώματα σχεδόν κάθε οικογένειας, οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, οι εκποιήσεις και η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αποτελούν προμετωπίδα των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης, και ενώ τα χαμηλομεσαία στρώματα και οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού χρειάζονται στήριξη και όχι φιλανθρωπία, οι κοινωνικές παροχές στον κρατικό προϋπολογισμό παρουσιάζουν νέα συρρίκνωση κατά 42 εκ. ευρώ.

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, λέει στο ΑΚΕΛ ο Ζαχαρίας Ζαχαρίου

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ζήτησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε λύπη για τις αναφορές των βουλευτών του ΑΚΕΛ για την πορεία της σημερινής Κυβέρνησης.«Ωσάν να έχουμε μια πλήρως άχρηστη κυβέρνηση δεν άκουσα τίποτα θετικό. Να θυμηθούμε πώς ήταν η Κύπρος όταν την παρέλαβε η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και πώς την παρέδωσε στο Νίκο Αναστασιάδη. Η ανεργία ήταν 3% και την έχουν τετραπλασιάσει όταν την παρέδωσαν στον Νίκο Αναστασιάδη, αύξησαν το δημόσιο χρέος κατά 8 δισ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαρίου και συνέχισε: «Αυτή Κυβέρνηση έχει πάρει καμένη γη... λέμε ότι οι καταστάσεις είναι δύσκολες και απαιτείται συνεργασία, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να ανεχθώ τον εμπρηστή να κριτικάρει τον πυροσβέστη και το διασώστη, θέλουμε να πάμε μπροστά αλλά δεν σημαίνει ξεχνάμε, δεν σημαίνει ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου».

Η επανεκκίνηση της οικονομίας έχει καταστεί ανέκδοτο, είπε η Ρ. Μαυρονικόλα

Η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού πραγματοποιείται σε μια συγκυρία γεγονότων, σημαντικών, υπό μία έννοια, που όμως ουδόλως αλλοιώνουν τη ζοφερή εικόνα της σκληρής πραγματικότητας της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας, είπε η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλλα Μαυρονικόλα. Από τη μια, σημείωσε, καταγράφουμε το γεγονός ότι η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση συζητά για τελευταία φορά κρατικό προϋπολογισμό, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς. “΄Όχι γιατί ολοκληρώνουμε τη θητεία μας, αλλά γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε και έχουμε ενώπιον μας ένα προδιαγεγραμμένο προϋπολογισμό. Δοτό εν πολλοίς και επιβαλλόμενο από τις αξιώσεις των τροϊκανών δανειστών μας. Το δεύτερο στοιχείο αφορά το γεγονός ότι ο υπό συζήτηση προϋπολογισμός είναι ο τελευταίος που εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου”, πρόσθεσε.

Success story δεν υπάρχει, είπε ο Π. Παπαγεωργίου

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε "ευρωπαϊκό πρωταθλητή της ανισότητας και ο ισχυρισμός ότι η οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση είναι, στην καλύτερη, περίπτωση πρόωρος όταν η πλειοψηφία βιώνει αυξημένες δυσκολίες και οι προνομιούχοι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από πριν. Κάτι πάει λάθος," είπε στην ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου. Κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως το θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ εξηγείται εξολοκλήρου από τη μαθηματική επίδραση του αρνητικού αποπληθωριστή. “Success story δεν υπάρχει, το παραμύθι περί δημοσιονομικής κρίσης κατέρρευσε όταν διορθώθηκαν τα δημόσια οικονομικά και δεν λύθηκαν τα προβλήματα. Η θεωρία ότι με λιτότητα η οικονομία θα ανακάμψει είναι ένα λάθος που θα αντιληφθούν μερικά χρόνια αργότερα, όπως σήμερα αντιλαμβάνονται ότι η κρίση ήταν κυρίως χρηματο-οικονομική”, πρόσθεσε.

Ανησυχίες εξέφρασε ο Σ. Φυττή για τις συνομιλίες για το Κυπριακό

Ανησυχίες για τις πληροφορίες που προκύπτουν σε σχέση με τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού και ειδικότερα της πτυχής του περιουσιακού, εξέφρασε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής. Ο κ. Φυττής είπε ακόμα ότι ο πρόσφυγες επιθυμούν και εύχονται οι συνομιλίες να οδηγηθούν σε λύση του Κυπριακού με κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους τους πολίτες.«Τα όσα ακούμε δεν μας δίνουν αισιοδοξία και μας βρίσκουν αντίθετους», είπε, ενώ αναφερόμενος στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για 22 κριτήρια για ανταλλαγές και αποζημιώσεις, για δικαιώματα χρηστών ακόμα και στις περιοχές που θα επιστραφούν, ή θα επιστρέψουν πρόσφυγες υπό ε/κ διοίκηση, ο κ. Φυττής διερωτήθηκε πώς θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες.

Γεώργιος Τάσου: Στο σωστό δρόμο η πορεία των αλλαγών και της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Τη βεβαιότητα ότι η πορεία των αλλαγών και της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, ένα δρόμο του εκσυγχρονισμού και της προόδου προς όφελος της παιδείας και των παιδιών μας, εξέφρασε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Τάσου. Ο κ. Τάσου ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με πρωτεργάτη τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, μέσα από τις στρατηγικές και τις ευρύτερες πολιτικές του κατάφερε να προχωρήσει σε καινοτόμες αλλαγές προς όφελος της Παιδείας σε βασικούς τομείς. Ένα σημαντικό κεφάλαιο που χρειάζεται να στηρίξουμε όλοι είναι τα θέματα παιδείας και ειδικότερα η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Υπουργό Παιδείας και το Υπουργείο του οποίου προΐσταται για να γίνει επιτέλους πράξη η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που τόσο ανάγκη έχει η εκπαίδευση, σημείωσε.

Αδάμος Αδάμου: Xρειάζεται αρμονική λειτουργία και επαρκής στελέχωση των ακτινοθεραπευτικών κέντρων

Δεν αρκεί μόνο η αγορά και τοποθέτηση μηχανημάτων στα ακτινοθεραπευτικά κέντρα, αλλά πρώτιστα χρειάζεται η επαρκής, ασφαλής και αποτελεσματική στελέχωση των κέντρων αυτών, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου, σημειώνοντας παράλληλα πως το ερώτημα είναι πώς θα συντονίζονται και θα λειτουργούν αρμονικά αυτά τα κέντρα και όχι ανταγωνιστικά, όπως αναφέρεται και στη σχετική μελέτη που έγινε. Ο κ. Αδάμου είπε πως εκείνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που είναι αρμόδιο για την εκπόνηση στρατηγικών, προσθέτοντας πως "πρέπει να πάψουμε να εξυπηρετούμε τα οποιαδήποτε διαπλεκόμενα συμφέροντα και να κάνουμε εκείνο που είναι προς το όφελος των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας και μόνο". Ο κ. Αδάμου διερωτήθηκε ποια πολιτική προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά την εξαγγελία δημιουργίας δύο ιδιωτικών ακτινοθεραπευτικών κέντρων στη Λεμεσό, αν τελικά θα καταντήσουμε να έχουμε ακτινοθεραπευτικά σε κάθε γωνιά της Κύπρου ανεξέλεγκτα και τι θα γίνει αν ζητήσουν αγορά υπηρεσιών από το δημόσιο αυτά τα κέντρα.

Ανοδική η πορεία ανάπτυξης και ελπίδας, είπε ο Ευθύμιος Δίπλαρος

Μέσα από μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, όπως φαίνεται και μέσα από τις επιδόσεις των δημόσιων οικονομικών, με έμφαση στις επενδύσεις, σε συνδυασμό με τις στοχευμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, η οικονομία βρίσκεται σε γερές βάσεις, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος. Εμείς, σημείωσε, επιτελέσαμε το καθήκον μας και λάβαμε έγκαιρα προληπτικά ή διορθωτικά μέτρα και προσφέραμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία προς την πατρίδα μας. “Η ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα, η προσέλκυση στρατηγικών εταίρων και επενδυτών στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των λιμένων, η διατήρηση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου με πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις, καθώς και η φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες, ήταν μερικοί από τους στόχους μας που καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας μέχρι στιγμής”, σημείωσε.

Βιασθείσες γυναίκες το 1974 κλήθηκαν να αποδείξουν τον βιασμό τους, κατάγγειλε η Σ. Κουκουμά

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά στην αρχή της ομιλίας της στην Βουλή, αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που όπως επεσήμανε, “ελάχιστα έχει δει το φως της δημοσιότητας και ίσως ορισμένοι να το θεωρήσουν εκτός τόπου και χρόνου”.Υπάρχει μια πτυχή της κυπριακής τραγωδίας –ίσως από τις πιο οδυνηρές και δύσκολες- είπε, που εδώ και 41 χρόνια έμεινε μακριά από τη δημοσιότητα, που αφέθηκε στο περιθώριο χωρίς ποτέ να ασχοληθεί κάποιος μαζί της - είναι το ζήτημα της στήριξης των γυναικών που έχουν υποστεί το έγκλημα του βιασμού από άνδρες του τουρκικού στρατού κατά την εισβολή του 1974.

Η ΕΔΕΚ καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό, δήλωσε ο Νίκος Νικολαϊδης

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης είπε ότι η κυβερνητική πολιτική στην οικονομία κρίνεται με γνώμονα τα προβλήματα που λύνει. “Αν λύνει προβλήματα, είναι ιστορία επιτυχίας, διαφορετικά είναι παραμύθι” πρόσθεσε και δήλωσε ότι η ΕΔΕΚ είναι ενάντια στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό με εξαίρεση τα κονδύλια για την άμυνα. Συνεχίζοντας αφού ανέφερε ότι δεν μηδενίζουμε την τάση σταθεροποίησης των δημοσίων οικονομικών, είπε ότι η δικαιολογία του μνημονίου θα ευσταθούσε αν η Κυβέρνηση έκανε έστω και κάποιες στοιχειώδεις ενέργειες για να διαφοροποιηθούν κάποια από τα πράγματα που μας επιβάλλει η Τρόικα μέσω του Μνημονίου. Η Κυβέρνηση δεν το κάνει όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή συμφωνεί με τις πολιτικές της Τρόικας, και συχνά βρίσκεται πιο μπροστά από την Τρόικα, πρόσθεσε.

Ο προϋπολογισμός κομμένος-ραμμένος στις πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας, είπε ο Γ. Λαμάρης

Ο προϋπολογισμός του 2016, ο τρίτος της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη, είναι ακόμη ένας προϋπολογισμός, στα ίδια ακριβώς πλαίσια με πριν, κομμένος –ραμμένος στη λογική, στη φιλοσοφία και στις πολιτικές της κυβέρνησης σε συντονισμό με την τρόικα, είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης. Αφαιρεί, συνέχισε, εισοδήματα και ωφελήματα από τα λαϊκά στρώματα, βουλιάζει ακόμη περισσότερο την κοινωνία, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στο λαό και την ίδια ώρα προστατεύει τους πλούσιους και τα αυξανόμενα κέρδη.

Φύτος Κωνσταντίνου: Είμαστε στα χρόνια της υπομονής

Είμαστε στα χρόνια της υπομονής και κάνουμε υπομονή για το πότε επιτέλους θα βγούμε από αυτό το μαρτύριο της οικονομικής κρίσης και για το πότε επιτέλους θα δει μια άσπρη μέρα ο τόπος μας, πότε επιτέλους αυτό το περιβόητο success story θα γίνει πραγματικότητα, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου. "Ας σταματήσουμε επιτέλους να ωραιοποιούμε τα πράγματα επειδή πλησιάζουν οι εκλογές, και να πούμε την αλήθεια στον κόσμο", ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου."Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν είναι τα νούμερα που έχουν σημασία, αλλά οι άνθρωποι. Η συνταγή της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού δοκιμάστηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη και εκ του αποτελέσματος απέτυχε, αφού τα χρόνια περνούν αλλά η ύφεση παραμένει. Η κοινωνία δεν πρέπει να λειτουργεί για να εξυπηρετεί την οικονομία, αλλά η οικονομία οφείλει να υπηρετεί την κοινωνία", πρόσθεσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ.

Ο προϋπολογισμός επιστέγασμα της προσπάθειας που άρχισε με την ανάληψη της προεδρίας Αναστασιάδη, λέει ο Τορναρίτης

Ο προϋπολογισμός που παρουσιάζει η Κυβέρνηση για το 2016, είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας που άρχισε την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του Προέδρου Αναστασιάδη πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Με αντικειμενικότητα, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ανέφερε, μακριά από λαϊκίστικες εξάρσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οφείλουμε να κάνουμε τις δικές του ο καθένας συγκρίσεις.Σήμερα, στο μέσο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, συνέχισε στην ομιλία του ο κ. Τορναρίτης ενώπιον της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2016, δικαιούμαστε με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς σκοπιμότητες να πούμε ότι η χώρα διασώθηκε από τη χρεοκοπία, σταθεροποιήθηκε το τραπεζικό σύστημα, επανακτήθηκε η διεθνής μας αξιοπιστία και η οικονομία μας επέστρεψε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Keywords
προυπολογισμος, το φως, υπουργείο παιδείας, βουλη, ψηφοφορία, δηκο, ευρωκο, μνημονιο, κυπρος, success, ακελ, δις, τραπεζες, νέα, μνήμη, χρεος, σημαίνει, εδεκ, αεπ, εξηγείται, λύση, φως, βασεις, γνώμονα, τροικα, εκλογες, χρεοκοπια, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αξια, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, μνημονιο 3, νίκος αναστασιάδης, φορολογια 2013, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, ξανα, κοινωνια, κομματα, εγκωμια, βουλευτες, οικονομικη κριση, μνήμη, αεπ, βημα, γωνια, ηγεσια, θητεια, κυπρου, οικονομια, πλαισιο, σημερινη, το βημα, υπουργείο παιδείας, υφεση, φτωχεια, φως, ωρα, αγορα, αυξηση, αισιοδοξια, ακελ, αμυνα, ανεργια, ανεκδοτο, βρισκεται, γεγονος, γεωργια, γεωργιου, γινει, γινεται, γνώμονα, δευτερο, δηκο, δημοσιο, δυστυχως, διοικηση, δις, εγινε, εδεκ, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, εννοια, εξι, εξηγείται, επενδυσεις, επιτυχια, ευρωπη, ζαχαριας, ζοφερη, ιδια, υπηρεσια, υπομονη, θετικο, θεωρια, εικονα, ομιλια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κρατικο, λαθος, λειτουργια, λυπη, λύση, ληξη, μακρια, μηνες, μοιρα, νικο, οκτω, οφελος, παμε, προβληματα, κτηνοτροφια, συζητηση, σειρα, συνταγη, σοφοκλης, ταση, τιτανια, τμημα, το φως, τρια, υλοποιηση, ευρωκο, φορα, ψηφοφορία, αχρηστη, βηματα, δικαιωματα, ευθεια, εμφαση, εθνικο, χωρα, υπουργειο, εισβολη, κωνσταντινου, μελετη, μπροστα, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες, σημαίνει, success, σωστο, τριαντα, τραπεζα, θεματα, υγειας, βιωματα, ξεκινησε, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα