Συνεχίζεται η νεκροψία επί του πτώματος των Κ.Α.

Συνεχίζεται η νεκροψία επί του πτώματος των Κυπριακών Αερογραμμών από την ad hoc κοινοβουλευτική επιτροπή, που συστάθηκε για να διερευνήσει διαχρονικά τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα.

Η Επιτροπή υπέβαλε υπόμνημα με συγκεκριμένα ερωτήματα προς τους προσκεκλημένους και αποφάσισε ν’ αποστείλει επιστολές στις εταιρείες airbus και boeing, προκειμένου να πληροφορηθεί κατά πόσο οι δύο εταιρείες διατηρούσαν

αντιπροσώπους στην Κύπρο τα τελευταία 35 χρόνια κι αν ναι, ποιοι ήταν αυτοί.

«Το κεντρικό μήνυμα είναι συγκεκριμένο. Η αυξημένη πολιτικο-κομματική σχέση και αλληλεξάρτηση της εταιρείας με τα κόμματα και την εκάστοτε εξουσία λειτούργησε αρνητικότατα σε σχέση με τη διαδρομή και την πτώση της συγκεκριμένης εταιρείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης

Η Επιτροπή συνεχίζει την εξέταση της περιόδου 1981-1989. Ο Γιώργος Περδίκης προσκόμισε στην Επιτροπή απόκομμα της εφημερίδας «Η Σημερινή», που χρονολογείται στις αρχές του 1982, όταν η κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού παρουσιαζόταν αποφασισμένη για την αγορά αεροσκαφών τύπου airbus για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Σάββας Ιακωβίδης, που υπογράφει το ρεπορτάζ, επικαλείται, μεταξύ άλλων, μελέτη που είχε εκπονήσει αγγλικός ελεγκτικός οίκος, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, όπου αναφέρεται ότι η επένδυση στην οποία θα προχωρήσουν οι κυπριακές αερογραμμές είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη.

«Κάνουμε ανασκαφές από τις οποίες δεν προκύπτουν θησαυροί, αλλά σκελετοί», ανέφερε ενδεικτικά ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Στο τέλος της συνεδρίας, ο Πόλυς Πολυβίου απευθυνόμενος προς τα μέλη της Επιτροπής ανέφερε χαριτολογώντας, αλλά και με νόημα τα εξής: «Κάποτε ρώτησαν τον Τσόρτσιλ εάν η ιστορία θα είναι καλή μαζί του και αυτός απάντησε: Μα φυσικά αφού εγώ θα την γράψω».

Στην επόμενη συνεδρία θα κληθούν, μεταξύ άλλων, να παραστούν ο τότε Υπουργός Οικονομικών Αυξέντης Αυξεντίου και ο τότε βοηθός Διευθυντής των Κυπριακών Αερογραμμών Δημήτρης Πανταζής.

Keywords
Τυχαία Θέματα