Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία - Εκκενώθηκαν οκτώ οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορινθία για τον περιορισμό του μετώπου που ξέσπασε χθες το πρωί στις Κεχριές, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες, σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας συμβάλουν στο έργο κατάσβεσης και εναέρια μέσα, ενώ έχουν ενισχυθεί και ανανεωθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα δύο είναι τα μέτωπα που απασχολούν κυρίως την Πυροσβεστική, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ

ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Το ένα στον οικισμό Αγ. Ιωάννης και το δεύτερο στον οικισμό Γαλατάκι.

Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί, μία κατασκήνωση καθώς και οικοτροφείο Ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία, εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά σε τρεις οικισμούς του τοπικού διαμερίσματος Ξυλοκέριζας. Οι περιοχές Δήμες, Καστράκι και Γαλατάκι εκκενώθηκαν από χθες νωρίς το μεσημέρι.

Περίπου 4.000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για να μην πάθουν τίποτα, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές αυτή τη στιγμή.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες με ελιές και σταφίδες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια κυρίως σε αύλιο χώρο. Επίσης, έχουν καεί και ζώα.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, ρρωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης, απάντησε ότι «θεωρώ ότι θα υπάρξει υλικό από τις κάμερες στο στρατόπεδο που θα μας δείξει πώς ξεκίνησε η φωτιά καθώς  περίοικοι κατέθεσαν ότι είδαν κάποιες κινήσεις στην περιοχή».

Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα