Συνεχίζεται η ανάκαμψη στην ασιατική και παγκόσμια αγορά

Συνεχίστηκε σήμερα η ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές επηρεάζοντας τις παγκόσμιες αγορές, την ώρα που το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε χθες σημαντικά κέρδη, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από το σφυροκόπημα των μετοχών στην Ασία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την ίδια πορεία σήμερα και οι αγορές πετρελαίου συνεχίζουν να ανακάμπτουν ύστερα από το χθεσινό ράλι στις τιμές του αργού πετρελαίου,

το μεγαλύτερο που σημειώθηκε μέσα σε μια μέρα εδώ και έξι χρόνια

Αναλυτές αναμένουν το χρηματιστήριο της Βρετανίας να ανοίξει με άνοδο γύρω στις 8 μονάδες, ή κέρδη 0,1%, της Γερμανίας με άνοδο 13 μονάδες, ή κέρδη 0,1%, και της Γαλλίας με περίπου 8 μονάδες, ή κέρδη 0,2%. Ο δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε κέρδη 1,2% και υπολογίζεται να κλείσει με εβδομαδιαία κέρδη 0,1%, ύστερα από την πτώση του στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, λόγω της βύθισης των κινεζικών μετοχών.

Οι αγορές επηρεάζονται θετικά από την κατακόρυφη άνοδο στην Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας χάρη στα αναθεωρημένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που δείχνουν ότι αναπτύχθηκε ταχύτερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις κατά το δεύτερο τρίμηνο, ένα καθησυχαστικό σημάδι εν μέσω ανησυχιών για την κινεζική οικονομία. Την Πέμπτη, ο δείκτης

S &P 500 ανάκτησε περίπου τις μισές από τις απώλειες σε ποσοστό 11% που κατέγραψε τις τελευταίες έξι μέρες.

Όσο αφορά τις τιμές του πετρελαίου τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το μπρεντ αυξήθηκαν περισσότερο από το 10% την Πέμπτη, στη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μια μέρα από το 2008. Το αργό αυξήθηκε κατά 1,9% σε $ 43,35 το βαρέλι, ενώ το μπρεντ αναρριχήθηκε κατά 1,6% σε $ 48,30.

Το βελτιωμένο κλίμα και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό οδήγησαν το χρηματιστηριακό δείκτη Nikkei της Ιαπωνίας να κλείσει με άνοδο 3% παρ' όλη την πτώση κατά 1,5% που σημείωσε για την εβδομάδα. Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite αυξήθηκε 2,5% περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες του, ύψους 10,8%.

Πηγή ΚΥΠΕ-Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα