Εγκατάλειψη νεογνού:«Μαχητής» με το καλημέρα - Οι εξελίξεις

«Μαχητής» της ζωής με το καλημέρα αποδείχθηκε πως είναι το νεογνό το οποίο εγκαταλείφθηκε χθες το μεσημέρι στις καρέκλες του Παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Το αγοράκι, εντόπισαν νοσηλευτές του νοσοκομείου και αφού πρώτα έψαξαν να βρουν αν υπάρχει κάποιος τριγύρω που να διέφυγε, το μετέφεραν άμεσα στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Το νεογνό είχε ακόμη πάνω του τον ομφάλιο λώρο και ήταν τυλιγμένο σε ρούχα.Το αγοράκι βάρους περίπου 2.800 χαίρει άκρας υγείας και από την πρώτη ώρα οι νοσηλευτές το έθεσαν υπό την προστασία και την φροντίδα τους.

«Πέταξαν» το νεογνό

σε καρέκλα - Συγκλονιστικές λεπτομέρειες

Για προληπτικούς λόγους το βρέφος μπήκε σε θερμοκοιτίδα αφού λόγω του ότι εγκαταλείφθηκε σε εξωτερικό χώρο έπεσε η θερμοκρασία του.

Αργά το απόγευμα, η μητέρα του βρέφους η οποία είναι Ελληνοκύπρια πήγε, αυτοβούλως στην Αστυνομία όπου και ανέφερε τα γεγονότα. Ακολούθως και αφού έδωσε κατάθεση εξέφρασε την επιθυμία όπως μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να δει το παιδί της, το οποίο γέννησε μόνη, μαζί με την βοήθεια φίλης της.

Οι εξελίξεις

Το βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο.

Παράλληλα, το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις ενώ για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης οι ανακριτές ζήτησαν άμεσα οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η μητέρα του νεογνού δεν τελεί υπό κράτηση ενώ από χθες οι Αρχές φρόντισαν για την παροχή άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης στη νεαρή μητέρα.

Όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, η μητέρα βρίσκεται κλινήρης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, υπό τη φροντίδα των θεραπόντων ιατρών. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή και δεν εμπνέει οποιαδήποτε ανησυχία, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται κλινήρης για περαιτέρω θεραπεία, πρόσθεσε.

«Επίσης το νεογνό χαίρει άκρας υγείας και βρίσκεται υπό τη φροντίδα των παιδιάτρων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού», ανέφερε.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Είναι ένα ζήτημα το οποίο άπτεται της υγείας ενός νεογνού, της υγείας της μητέρας του νεογνού. Είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τα κυπριακά δεδομένα και μάλιστα εν έτει 2017, και σίγουρα λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα και γίνονται όλες εκείνες οι εξετάσεις σε μια προσπάθεια να τύχει του καλύτερου χειρισμού τόσο από πλευράς υγείας του νεογνού και της μητέρας, όσο και από την πλευρά της πλήρους διερεύνησης αυτής της σοβαρής υπόθεσης», είπε ο κ. Σωτηριάδης.

Το αδίκημα που διερευνούν, όπως είπε, είναι η εγκατάλειψη βρέφους η ζωή του οποίου τίθεται σε κίνδυνο. Πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό αδίκημα στον ποινικό κώδικα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια. «Να αναφέρω ότι βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργαζόμαστε με τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους», ανέφερε.

Είπε ακόμα πως όταν η γυναίκα παρουσιάστηκε χθες στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού ήταν σε κατάσταση πανικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα