Σύνδ.Οικογενειακού Προγραμματισμού: Δεν τήρησε την δέσμευση του ο νέος ΠτΔ

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ενώ ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας μιλούσε ξεκάθαρα για μια αναλογία της τάξης του 50 – 50 στο Υπουργικό του Συμβούλιο, αυτή η δέσμευση δεν τηρήθηκε.

"Από τους 11 Υπουργούς έχουν διοριστεί 3 γυναίκες, και από τους 6 Υφυπουργούς οι 3 είναι γυναίκες. Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος οφείλει να δώσει μια απάντηση σχετικά με το γιατί δεν τήρησε την υπόσχεση του σε όλες και όλους αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους, αλλά και σε όλους τους

πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας", σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Παράλληλα, αναφέρει, πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να στελεχώσει την κυβέρνηση με ένα σημαντικό αριθμό γυναικών.

"Χαιρετίζουμε τον διορισμό 11 γυναικών και 14 αντρών σε ένα σύνολο 25 διορισμών και εκτιμούμε το ότι πρόκειται για ένα αριθμό που δεν έχουμε συναντήσει σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για την Κύπρο, για την επίτευξη της ισότητας των φύλων, την ίση συμμετοχή και ίση εκπροσώπηση των γυναικών και ανδρών σε κέντρα λήψης αποφάσεων", προσθέτει ο Σύνδεσμος.

Εξάλλου εκφράζει την πρόθεσή του να στηρίξει ενεργά το έργο της Κυβέρνησης στους τομείς που αφορούν τη Σεξουαλική Υγεία και Δικαιώματα. "Ταυτόχρονα, πρόθεση μας ως μέρος της Κοινωνίας των Πολιτών είναι να συνεχίσουμε να ασκούμε εποικοδομητική κριτική με στόχο την βελτίωση της ευημερίας όλων των ατόμων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους", αναφέρει.

Διαβάστε επίσης: Τι ζήτησε ο Πρόεδρος από τα μέλη του Υπουργικού κατά την πρώτη συνεδρία

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύνδ Οικογενειακού Προγραμματισμού, ΠτΔ,synd oikogeneiakou programmatismou, ptd