Συνδιαβούλευση ζητά το ΑΚΕΛ

Τη διεξαγωγή συζήτησης και συνδιαβούλευσης, στο πλαίσιο συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, με απώτερο στόχο την εξεύρεση κοινών συνισταμένων και τη λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά την αποδοτικότερη λειτουργία του Σώματος, ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΑΚΕΛ.

Η Εζεκία Παπαϊωάννου διαβίβασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη συγκεκριμένη πρόταση, σε απαντητική επιστολή στην επιστολή-πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους όρους λειτουργίας του Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή το κόμμα

της μείζονος αντιπολίτευσης εκφράζει και τη διαφωνία του επί βασικών παραμέτρων της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, το ΑΚΕΛ εκφράζει διαφωνία όσον αφορά την εισήγηση για μονομελή εκπροσώπηση κάθε κόμματος, αλλά και για τον όρο που θέτει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για προσυπογραφή «πρωτοκόλλου τιμής», με στόχο τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των συνεδριάσεων του Σώματος.

Σύμφωνα με πηγές της Εζεκία Παπαϊωάννου, το ΑΚΕΛ θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του σε σχέση με την επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, αναλόγως της ανταπόκρισης που θα βρουν οι εισηγήσεις του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα