Σύνδεσμος Γονέων Σπουδαστών: Καταθέτουν σχέδιο επαναπατρισμού φοιτητών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών είχαν οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων Γονέων φοιτητών, για τον επαναπατρισμό, όπως ανέφερε ο Νίκος Πέτρου, Μέλος Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Σπουδαστών , μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Όπως ανέφερε, οι γονείς δεν έχουν λάβει λεπτομέρειες και χρονοδιαγράμματα για τον επαναπατρισμό των φοιτητών που δεν ανήκουν στις «ευπαθείς ομάδες». 

Πρέπει τουλάχιστον να ξέρουμε ποτέ θα ξεκινήσει ο επαναπατρισμός γιατί η κατάσταση στη Βρετανία χειροτερεύει, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως

είπε, ζητήθηκε όπως στα πακέτα τροφίμων που θα αποσταλούν στους φοιτητές, να αποσταλεί και εξοπλισμός όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά. 

Πρέπει, τόνισε, να εκπονηθεί ένα πλάνο Β για επαναπατρισμό, «σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε πραγματικά λάθος». 

Πρόσθεσε πως ο επαναπατρισμός πρέπει να ξεκινήσει άμεσα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη στα νοσοκομεία του Λονδίνου γίνεται διαλογή αναπνευστήρων. 

«Η Κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη να τους φέρει άμεσα», σημείωσε. 

Για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να λάβει την απόφαση άμεσα, ανέφερε, μαζί με εμπειρογνώμονες έχουμε ετοιμάσει ειδικό σχέδιο που προνοεί την μεταφορά από την εστία μέχρι και την καραντίνα στην Κύπρο

Το σχέδιο θα αποσταλεί σήμερα στο ΥΠΕΞ, ανέφερε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα