Συνάντηση Υπουργού Παιδείας με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Ruslan Nimchynskyi.

Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις εξελίξεις και τις δραματικές στιγμές που ζει η Ουκρανία εξαιτίας

της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις προεργασίες που γίνονται από την Κυβέρνηση για την υποδοχή και παραμονή στην Κύπρο Ουκρανών εκτοπισμένων. Ειδική αναφορά έγινε σε θέματα εκπαίδευσης και στις ειδικές ρυθμίσεις που γίνονται για μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες από την Ουκρανία που θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα την εκπαίδευσή τους στη χώρα μας, καθώς και σε άλλου είδους βοήθεια που μπορεί να δοθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων για συμπαράσταση από την Ε.Ε.

Ο κ. Προδρόμου, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση της Κυπριακής Κυβέρνησης στη συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή και καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και την αλληλεγγύη προς το λαό της Ουκρανίας, εξήγησε τα μέτρα που λαμβάνει η Κυπριακή Κυβέρνηση και διαβεβαίωσε τον Πρέσβη ότι το ΥΠΠΑΝ θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να υποδεχτούμε στα σχολεία μας παιδιά που θα έρθουν από την Ουκρανία και φοιτητές/τριες και να διευκολύνουμε τη συνέχεια της εκπαίδευσής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας, Πρέσβη, Ουκρανίας, Κύπρο,synantisi ypourgou paideias, presvi, oukranias, kypro