Συνάντηση Υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Αιγύπτου σε Ουάσινγκτον (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Yπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μάρκ Έσπερ συναντήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τον Αρχηγό άμυνας της Αιγυπτου Γκεόνα Μοχάμαντ Ζάκη στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργικού Άμυνας .

 

Οι Έσπερ και Ζάκκι συζήτησαν θέματα άμυνας, όπως η αντιτρομοκρατία, η ασφάλεια των συνόρων και της ναυτιλίας, η βοήθεια για την ασφάλεια και η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν.

 

"Η συζήτησή τους περιελάμβανε τρόπους για την επέκταση της βαθιάς

στρατιωτικής συνεργασίας τα τελευταία χρόνια καθώς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των απειλών που προέρχονται από το Ιράν, τη Λιβύη και τους τρομοκράτες στο Σινά», αναφέρει ανακοίνωση δήλωση.

 

 

Ο Έσπερ επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ για στρατηγική συνεργασία και στρατιωτική συνεργασία με την Αίγυπτο, πρόσθεσε ο Hoffman.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη διμερής συνάντηση του Έσπερ με  ξένο ομόλογό του μετά την ανάληψη των καθηκόντω του την περασμένη εβδομάδα από τη Γερουσία. Ανέλαβε καθήκοντα αμυντικού γραμματέα πριν διοριστεί επίσημα από τον Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ.

Διαβάσε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο των δηλώσεων μεταξύ των δυο Υπουργών. 

Υπενθυμίζεται ότι κοινό μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τις προκλήσεις στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου, έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι Οι δηλώσεις έγιναν  μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντησής του στην Αθήνα και των διευρυμένων συνομιλιών που είχαν οι δυο άντρες. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, βρίσκεται σήμερα  την Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα