Συνάντηση ΥΠΕΞ με Σύνδεσμο Αμμοχώστου Μ. Βρετανίας

Ενημέρωση για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αμμοχώστου Μ. Βρετανίας έλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος κατά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της παροικιακής οργάνωσης τη Δευτέρα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει πως ο Πρόεδρος Δρ Βασίλης Μαύρου και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ενημέρωσαν τον υπουργό για την έγκριση προς συζήτηση από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης του ψηφίσματος για την «Επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της».

Επίσης για τις χιλιάδες επιστολές

διαμαρτυρίας που στέλνονται στους Βρετανούς βουλευτές, στα μέλη της Βουλής των Λόρδων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον ΟΗΕ και στους πρέσβεις ξένων χωρών που έχουν ως έδρα το Λονδίνο για τη συνεχιζόμενη παράνομη στρατιωτική κατοχή και τον παράνομο εποικισμό μέρους της Κύπρου.

Επιπλέον για τις συναντήσεις με Βρετανούς βουλευτές για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Ανεξαρτησίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, στις 23-24 Οκτωβρίου 2023.

Ακόμα για την οργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας στο βρετανικό κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, με σπάνιες φωτογραφίες από την Αμμόχωστο, πριν και μετά την τουρκική εισβολή.

Επίσης συζητήθηκαν και οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες από τον Σύνδεσμο Αμμοχώστου και πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο ‘Αμμόχωστος -Συντετριμμένες ζωές’, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου,

Επίσης ηειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Αμμοχώστου με αφορμή την συμπλήρωση 49 ετών από τη στρατιωτική τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη έξω από τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων και το μνημόσυνο Πεσόντων Αμμοχωστιανών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου σε ναό του βορείου Λονδίνου.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα κοινωνικών επιδομάτων και άλλων δικαιωμάτων στην Κύπρο των προσφύγων, ειδικά των Αμμοχωστιανών που βρήκαν καταφύγιο στο εξωτερικό, όπως τσο στεγαστικό, στις κοινωνικές παροχές και στη σύνταξη, όπως επίσης και στο δικαίωμα ψήφου στην Κύπρο.  Επίσης αναφορά έγινε και στο πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί πρόσφυγες που δεν τους έχουν δοθεί οι τίτλοι μεταβίβασης των ακινήτων που αγόρασαν στην Κύπρο.

Ο Δρ Μαύρου εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την συμπαράσταση και υποστήριξη του Δρ. Κόμπου προς τον Σύνδεσμο Αμμοχώστου και την άριστη συνεργασία μαζί του.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για τη σκληρή δουλειά που κάνει υπέρ των δικαίων της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα