Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες

Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έδωσε την ευκαιρία για διμερή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα και του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Κοτζιάς προσκάλεσε μάλιστα τον Τούρκο ομόλογό του στην Ελλάδα και τον συνεχάρη για τον νέο πρωθυπουργό της Τουρκίας, τον οποίο φάνηκε να γνωρίζει προσωπικά.

Κοτζιάς και Τσαβούσογλου επιβεβαίωσαν

την ανάγκη τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών να συμβάλλουν στο να πέφτουν οι τόνοι και να μην οξύνονται εκεί που δεν χρειάζονται οι καταστάσεις και να υπάρχει περισσότερη συνεννόηση για θέματα που προκύπτουν.

Κατά τα λοιπά, ζητήματα γεωστρατηγικής σημασίας όπως το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη και οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία συζήτησαν σήμερα οι υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό.

Μεταξύ άλλων οι υπουργοί συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την επέκταση της δράσης του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο.

"Όπως γνωρίζετε και από τη στάση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουμε να λαμβάνονται δυο πράγματα υπόψη: πρώτον, ότι δεν θα εμπλακούν άλλες δυνάμεις σε αυτή τη διαδικασία και δεύτερον ότι δεν θα εμπλακούν άλλα νησιά μας όσον αφορά το προσφυγικό", δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα