Συνάντηση Υπ. Παιδείας με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων

Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη χθεσινή συνάντηση με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων εκφράζει το ΤΕΠΑΚ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητή Διόφαντο Χατζημιτσή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε στον Υπουργό η αποτίμηση του έργου των απερχόμενων Πρυτανικών Αρχών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Διόφαντος Χατζημιτσής χαιρετίζει το κάλεσμα του Υπουργού κ. Πρόδρομου Προδρόμου για γόνιμο διάλογο και συστηματική συνεργασία με τα πανεπιστήμια, τα οποία ορθώς καλούνται να παίξουν καίριο υποστηρικτικό ρόλο της Πολιτείας, λειτουργώντας παράλληλα ως μοχλός ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου.

Ανέφερε ότι σωστά η Πολιτεία αντιλαμβάνεται ότι η ποιότητα τής Παιδείας και της έρευνας καθορίζει και θα καθορίζει όλο και περισσότερο στα επερχόμενα χρόνια, το επίπεδο ανάπτυξης και καινοτομίας στην κυπριακή κοινωνία. Το Πανεπιστήμιο συνυπογράφει το όραμα για ανάπτυξη της Κύπρου ως περιφερειακό κέντρο ποιοτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και για διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και της έρευνας και είναι έτοιμο να συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα