Συνάντηση Τατάρ με οργάνωση Βρετανών που διαμένουν στα κατεχόμενα

Η Güneş (29.05.20), σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του αποσχιστικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης «The British Residents Society» των Βρετανών που διαμένουν μόνιμα στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στα πλαίσια της συνάντησης, ο Τατάρ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι Βρετανοί που διαμένουν στα κατεχόμενα έχουν ιδρύσει οργάνωση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την επιστροφή στα κατεχόμενα 1000 περίπου «πολιτών» που δεν κατάφεραν

να επιστρέψουν πίσω εξαιτίας των μέτρων που λήφθηκαν για την πανδημία και υποστήριξε ότι στόχος τους είναι ο επαναπατρισμός όλων όσοι διαμένουν μόνιμα στα κατεχόμενα αλλά υπενθύμισε ότι στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται θα πρέπει να παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες.

Υποστήριξε στη συνέχεια ότι παρά το ότι είναι μια μικρή «χώρα», εξαιτίας των έγκαιρων μέτρων που λήφθηκαν έχουν καταφέρει, όπως είπε, να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την εξάπλωση της πανδημίας, κάτι που θεωρείται σύμφωνα με τον Τατάρ μεγάλη επιτυχία. «Θα προβάλουμε τη Βόρεια Κύπρο ως μια χώρα που καθάρισε από τον ιό. Και μετά από αυτό, θα στείλουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι κατέχουμε ένα πολύ καλό ιατρικό σύστημα και ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η "ΤΔΒΚ" είναι μια από τις καλύτερες χώρες από τις οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το ιατρικό της σύστημα», ισχυρίστηκε ο Τατάρ.

Σε δηλώσεις του με τη σειρά του, ο «πρόεδρος» της οργάνωσης «The British Residents Society», Peter Wilkins διαβίβασε πληροφορίες και στοιχεία για τις προσπάθειες που καταβάλλουν έτσι ώστε όλοι οι Βρετανοί που κατέχουν περιουσία στα κατεχόμενα και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό εξαιτίας της πανδημίας, να μπορέσουν να επιστρέψουν. Ευχαρίστησε επίσης τον Τατάρ για όλες τις «επιτυχείς προσπάθειες» που κατέβαλε η «κυβέρνηση» του για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Επιθυμούμε την επιστροφή στην "ΤΔΒΚ" όλων των ανθρώπων μας που έμειναν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εδώ είναι μια χώρα που μπορούν να ζήσουν σε ασφάλεια και ηρεμία», υποστήριξε ο Wilkins.

Διαβάστε επίσης: Τ/κ αρθρογράφοι: Για το θεαθήναι η «ΤΔΒΚ» - Ας το δουν Ε/κ, ΕΕ, ΟΗΕ και ΗΠΑ

Στις 11 Ιουνίου εξετάζεται η «αγωγή» του Κόμματος Αναγέννησης των εποίκων για την αναβολή των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα

H Vatan (29.05.20) γράφει η «πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου» στα κατεχόμενα Ναρίν Φερντί Σιεφίκ, σε δηλώσεις της στο «τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων» (ΤΑΚ) αναφέρθηκε στις αλλαγές που επήλθαν στο «δικαστικό τομέα» στα κατεχόμενα εξαιτίας των μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας και είπε ότι απ’ εδώ και πέρα τα «δικαστήρια θα εργάζονται με ραντεβού», ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί να εισέρχεται σε κτήριο του «δικαστηρίου» για οποιονδήποτε λόγο χωρίς να έχει από πριν διευθετήσει ραντεβού.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της «αναβολής των προεδρικών εκλογών», η Σιεφίκ υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο και αυτό έγινε λόγω της πανδημίας. Υπενθύμισε ότι οι «προεδρικές εκλογές» αναβλήθηκαν για 6 μήνες και καθορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 11 Οκτωβρίου.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το τι θα γίνει σε περίπτωση εμφάνισης ενός δεύτερου κύματος, η Σιεφίκ  υπενθύμισε ότι η αναβολή των «εκλογών» έγινε χωρίς να υπάρξει κάποια «συνταγματική ρύθμιση» και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, θεωρεί ότι θα ακολουθηθούν όλες οι «νόμιμες διαδικασίες» για τη διεξαγωγή των «εκλογών».

Η Σιεφίκ αναφέρθηκε στη συνέχεια στην «αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου» το Κόμμα Αναγέννησης των εποίκων (YDP), και κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση για το σε ποιο στάδιο βρίσκεται η «αγωγή», υποστήριξε ότι οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων πλευρών προσήλθαν χθες στο «δικαστήριο» και καθορίστηκε η 11η Ιουνίου για την εξέταση της υπόθεσης. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η «αγωγή» του YDP δεν αφορά στην αναβολή των «εκλογών» αλλά στο ότι ο «πρόεδρος», όπως αποκάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, έχει «παραμείνει στα καθήκοντά του», κάτι που το κόμμα, όπως είπε, θεωρεί λανθασμένο. Συνεχίζοντας, είπε ότι δεν θέλει να τοποθετηθεί επί του θέματος στον παρών στάδιο και ότι προτιμά να σχολιάσει το θέμα αυτό αφού ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης. 

Διαβάστε επίσης: Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές: «Θα έρθουμε να σας βρούμε από κοντά»

Keywords
Τυχαία Θέματα