Συνάντηση Ταγίπ Ερντογάν – Μουχαρέμ Ιντζέ

Συναντήθηκαν χθες το βράδυ οι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, Ερντογάν-Ιντζέ, μετά από πρόταση του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), μετά την άρνηση του Τούρκου προέδρου για τηλεοπτική μονομαχία.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 21:00 και κράτησε περίπου 40 λεπτά.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, κατά την αποχώρησή του, έκανε μια σύντομη ανακοίνωση στους δημοσιογράφους, λέγοντας μόνο ότι: «Ευχηθήκαμε στον κ. πρόεδρο και το κόμμα του καλή επιτυχία και συζητήσαμε

για τα προβλήματα της χώρας».

Από την πλευρά του ΑΚΡ, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μουσταφά Ελίτας ανέφερε ότι ήταν μία όμορφη συνάντηση, οι δύο άνδρες είναι συγχωριανοί, κατάγονται και οι δύο από τη Ριζούντα (του Πόντου) και κουβέντιασαν, αφού ευχήθηκαν και οι δύο καλή τύχη ο ένας στον άλλον.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, σχολιάζεται έντονα η καρέκλα στην οποία καθόταν ο Τούρκος πρόεδρος, σαν σουλτάνος, όπως αναφέρεται, ενώ ο Μουχαρέμ Ιντζέ καθόταν σε καναπέ και μάλιστα λίγο χαμηλότερο, ένδειξη υποτίμησής του από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως σχολιάζεται ευρέως. Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν σοβαρός, χωρίς χαμόγελα και αβρότητες, ενώ ο Μουχαρέμ Ιντζέ πιο διαχυτικός και άνετος.

Πάντως και όταν βγήκε από τη συνάντηση ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φάνηκε καθόλου λαλίστατος, όπως συνηθίζει, και προέβη σε μία λιτή και τυπική δήλωση. Το τι συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή των 40 λεπτών, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Ταγίπ Ερντογάν – Μουχαρέμ Ιντζέ,synantisi tagip erntogan – moucharem intze