Συνάντηση ΠτΒ με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΠτΔ της Κορέας

Οι φιλικές σχέσεις Κύπρου-Νοτίου Κορέας σημειώθηκαν την Πέμπτη σε συνάντηση της Προέδρου της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας, Jang Sung Min, αναφέρει η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε ανακοίνωση.

Η κ. Δημητρίου δέχθηκε την Πέμπτη τον κ. Jang και, όπως σημειώνεται, κατά τη συνάντηση,

σημειώθηκαν οι φιλικές σχέσεις Κύπρου-Νοτίου Κορέας, στη βάση κοινών αρχών και της παράλληλης εμπειρίας της διαίρεσης που βιώνουν οι δύο χώρες και οι ευρείες προοπτικές για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και σε διάφορα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

Καλωσορίζοντας την πρωτοβουλία της Δημοκρατίας της Κορέας που σκοπεί στην περαιτέρω προσέγγιση των δύο χωρών, αναφέρεται, η Πρόεδρος της Βουλής «υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης συνεργασιών, εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων».

Αναφερόμενη στο κυπριακό πρόβλημα, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στάση αρχών της Δημοκρατίας της Κορέας στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου, σύμφωνα με τα  σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, «τονίζοντας τη σημασία της απαρέγκλιτης προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο, το οποίο δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν». Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής «στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας». «Μοναδικό όπλο μας για αποκατάσταση της νομιμότητας είναι η διπλωματία και η πολυεπίπεδη συνεργασία», ανέφερε η κ. Δημητρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Jang επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της Δημοκρατίας της Κορέας όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και αλληλεγγύης, αναφέρεται. Μεταφέροντας μήνυμα συνεργασίας, ο Κορεάτης αξιωματούχος αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν στην ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαία επωφελείς για τις δύο χώρες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση ΠτΒ, Ειδικό Απεσταλμένο, ΠτΔ, Κορέας,synantisi ptv, eidiko apestalmeno, ptd, koreas