Συνάντηση Οζερσάι - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα (pics)

Η κατάληψη της Αφριν, η πτώση της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων και άλλα εσωτερικά θέματα επικαιρότητας απασχολούν τον τ/κ Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται, επίσης, στη σημερινή συνάντηση Οζερσάι – Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, την εκλογή νέου προέδρου της KTAMS, το αίτημα Τ/κ και Ε/κ για άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας κ.α.

H «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Όπως το ‘74», γράφει ότι μετά την κατάληψη του Αφρίν, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις του ελεύθερου συριακού στρατού άρχισαν τη λεηλασία σπιτιών, μαγαζιών και σούπερ μάρκετ και δημοσιεύει φωτογραφία

με έναν άνδρα με στρατιωτική φόρμα να κουβαλά σε πλαστικό πανέρι αντικείμενα μπροστά από ένα γκρεμισμένο κτίριο. Αλλού γράφει ότι η «αστυνομία» άσκησε 3 νέες κατηγορίες εναντίον του διευθυντή της Αφρίκα Σενέρ Λεβέντ για αντίστοιχα άρθρα του στις 21 και 23 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, αυτοί που μπήκαν στο Αφρίν είναι πρώην πολεμιστές με το Ισλαμικό κράτος και την Αλ Κάιντα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν σβήνει η φωτιά του συναλλάγματος», γράφει ότι συνεχίζεται η τάχιστη πτώση της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων και για πρώτη φορά έσπασε ρεκόρ έναντι της στερλίνας και του ευρώ. Αλλού αναφέρεται σε επίσκεψη έκπληξη του Κουντρέτ Οζερσάι στην Άγκυρα σήμερα, όπου θα συναντήσει τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέος πρόεδρος της μεγάλης συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων KTAMS εξελέγη ο Γκιουβέν Μπενγκιχάν.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αδικήθηκα», δημοσιεύει δηλώσεις στην εφημερίδα της αναισθησιολόγου Ρασιχά Σερντάρογλου, που αποφυλακίσθηκε μετά από 21 μήνες για την υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων σε ιδιωτική κλινική της Κερύνειας, υποστηρίζοντας ότι αυτή απλά στέκονταν δίπλα στον γιατρό που έκανε την αναισθησία και δεν συμμετείχε στην επέμβαση. Αλλού φιλοξενεί ρεπορτάζ του «πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου» με δηλώσεις Τ/κ και Ε/κ υπέρ του ανοίγματος του οδοφράγματος Δερύνειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καταστηματάρχες και κόσμος έχουν εγκαταλείψει την παλιά εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν θα πωλούνται ποτά στα βενζινάδικα», γράφει ότι αυτό αποφασίστηκε από το «υπουργείο εσωτερικών» και την κεντρική «επαρχιακή διοίκηση», που δεν ανανέωσαν τη σχετική άδεια πώλησης αλκοόλ σε σταθμούς βενζίνης. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός εργασίας» Ζεκί Τσελέκ ακύρωσε δεκάδες προ-άδειες εργασίες που είχαν δοθεί παράνομα επί προηγούμενης «διακυβέρνησης» σε εργάτες και έστειλε σχετικούς φακέλους υποθέσεων στην «εισαγγελία». Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «κακουργιοδικείο» επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών σε διευθυντή της χαρτοπαικτικής λέσχης ξενοδοχείου που έδωσε σφαλιάρα σε γυναίκα υπάλληλο.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η ΤΛ έγινε αέρας», γράφει ότι η τουρκική λίρα έχει κατρακυλήσει, με τον «υπουργό οικονομίας» Οζντίλ Ναμί να δηλώνει ότι θα δουν το θέμα αυτό, όπως και τα δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα, στο «υπουργικό συμβούλιο». Αλλού γράφει ότι οι 3 από τους 8 συλληφθέντες κατά τον εορτασμό του Νεβρόζ στο Τρίκωμο, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου». Σε άλλο θέμα γράφει ότι άνοιξε η συζήτηση για το θέμα της συμμετοχής στην «επιτροπή καθορισμού του κατώτατου μισθού», με τις συντεχνίες να ζητούν να παρίστανται.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile #Türkiye-#KKTC arasındaki yakın işbirliğini ve Kıbrıs meselesine ilişkin gelişmeleri değerlendirdik, önümüzdeki döneme dair görüş alışverişinde bulunduk. pic.twitter.com/wLEgrQadTt

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) 20 Μαρτίου 2018

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα