Συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με αντιπροσωπεία της επαρχίας Σιντζιάνγκ της Κίνας

Για τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό ενημέρωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τον Aierken Tuniyazi, Κυβερνήτη της επαρχίας Σιντζιάνγκ της Κίνας και μέλος της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της αυτόνομης περιοχής Σιντζιάνγκ Ουιγούρ, με την οποία είχε χθες συνάντηση. Ο κ. Στεφάνου ευχαρίστησε επίσης την αντιπροσωπεία για τη συνεπή στάση αρχών που τηρεί η Κίνα στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ,

ο ΓΓ του κόμματος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των αμοιβαία επωφελών διμερών σχέσεων τόσο σε επίπεδο χωρών, όσο και ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και το ΚΚ Κίνας. Τόνισε δε τη σημασία της συνεχούς ανάπτυξης των σχέσεων και συνεργασίας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος που συμβάλλουν στην αλληλοκατανόηση και στη διασφάλιση της ειρήνης.

Ο Aierken Tuniyazi ενημέρωσε για την κατάσταση στην επαρχία Σιντζιάνγκ. Ανέφερε ότι η επαρχία της οποίας ηγείται, γνωρίζει ραγδαία οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη η οποία διοχετεύεται σε όλον τον πληθυσμό.  Σημείωσε δε πως η επαρχία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της γλώσσας και του πολιτισμού των μειονοτήτων και εθνοτήτων της Κίνας.

Ο Κυβερνήτης της επαρχίας Σιντζιάνγκ επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της Κίνας στο Κυπριακό και το ενδιαφέρον της για διασφάλιση της ειρήνης διεθνώς. Τόνισε την ετοιμότητα για ανάπτυξη της συνεργασίας και ανταλλαγών σε όλα τα επίπεδα ανάμεσα στην Επαρχία Σιντζιάνγκ και την Κύπρο και προσκάλεσε το ΓΓ να την επισκεφθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα