Συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με Hope For Children για δράση οργανισμού

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού συναντήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του“Hope For Children” UNCRC Policy Center Joseph Varughese στα πλαίσια συναντήσεων ενημέρωσης στελεχών των κομμάτων και βουλευτών, σχετικά με τις δράσεις του Διεθνούς, Ανεξάρτητου και Ανθρωπιστικού Οργανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, παρούσες κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η Σκεύη Κουκουμά, Βουλευτής ΑΚΕΛ της επαρχίας Αμμοχώστου, η Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια του

Ανθρωπιστικού Τμήματος του Οργανισμού “Hope For Children” UNCRC Policy Center καθώς και Μαριάννα Σάββα, Κοινωνική Λειτουργός του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού και η κ. Κουκουμά, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που υλοποιεί ο Οργανισμός όπως το πρόγραμμα «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τη καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά, και το Beat Bullying κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην 24ωρη Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116111 την οποία λειτουργεί το “Hope For Children” UNCRC Policy Center και ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ). Στα πλαίσια της Υπηρεσίας 116000, συζητήθηκε και η ανάγκη για εξειδικευμένες υπηρεσίες διαμεσολάβησης που να απευθύνονται αποκλειστικά σε θέματα γονικών αρπαγών.

Βασικό θέμα συζήτησης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν η λειτουργία των δύο ιδιωτικών παιδικών στεγών για ασυνόδευτους ανήλικους που βρίσκονται υπό τη νόμιμη κηδεμονία της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Κυπριανού όσο και η κα. Κουκουμά, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνέχιση της συνεργασίας του ΑΚΕΛ με τον Οργανισμό “Hope For Children” UNCRC Policy Center, με στόχο τον εντοπισμό αναγκών και την βελτίωση ή/και τροποποίηση νομοθεσιών, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην πιο αποτελεσματική προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα