Συνάντηση Νετανιάχου-Ερντογάν στην Άγκυρα στις 28 Ιουλίου

Ο Iσραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, θα επισκεφθεί επίσημα την Άγκυρα την επόμενη Παρασκευή, 28 Ιουλίου, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα το Πρωθυπουργικό Γραφείο στην Ιερουσαλήμ και το Γραφείο Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας στην Άγκυρα.

Όπως ανακοίνωσε το ιδιαίτερο γραφείο του Προέδρου της Τουρκίας, τρεις ημέρες πριν την επίσκεψη Νετανιάχου στην  Άγκυρα, θα μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής

Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Παράλληλα, στις δύο ημέρες πριν μεταβεί στην Άγκυρα, ο Iσραηλινός Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση ηγετών Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας, οι Νετανιάχου και Ερντογάν «θα εξετάσουν τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας και θα συζητήσουν τρόπους βελτίωσης της περιφερειακής τους συνεργασίας».

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Βενιαμίν Νετανιάχου στην Τουρκία ύστερα από το αιματηρό επεισόδιο του Μαβί Μάρμαρα, τον Ιούνιο του 2010. Από την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων στις 27 Δεκεμβρίου 2022, Νετανιάχου και Ερντογάν δεν πραγματοποίησαν καμία κοινή δημόσια εμφάνιση ούτε ανακοινώθηκε ότι επικοινώνησαν τηλεφωνικά μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Ο Χριστοδουλίδης ποζάρει κάτω από σημαίες της ΕΟΚΑ και της Ένωσης

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα