Συνάντηση με τον Πρύτανη του ΠΚ είχε η Υπουργός Παιδείας

Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στον ευρωπαϊκό χώρο έρευνας και εκπαίδευσης, ήταν στο επίκεντρο επίσημης εθιμοτυπικής συνάντησης την Παρασκευή της πρυτανείας του πανεπιστημίου με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, αναφέρει ότι «το Υπουργείο Παιδείας

αποτελεί έναν από τους στενότερους εταίρους του πανεπιστημίου για να μπορέσει να επιτύχει τους πολλαπλούς στόχους του».

Προσθέτει ότι «στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το πανεπιστήμιο για να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στον ευρωπαϊκό χώρο έρευνας και εκπαίδευσης και να επιδρά θετικά στην κοινωνία, όπως η αναγκαιότητα για άμεσες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για να επιτευχθεί η ανταγωνιστικότητα του οργανισμού (π.χ. ξενόγλωσσα προπτυχιακά, πανεπιστημιακές κλινικές)».

Όπως σημειώνει ο Πρύτανης, «η διαχρονικά εποικοδομητική συνεργασία μας με το Υπουργείο αποτελεί εχέγγυο για την αποτελεσματική λειτουργία του Πανεπιστημίου Κύπρου».

«Ευχαριστώ την Υπουργό, για τον ουσιαστικό διάλογο και τη σθεναρή στήριξή της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας», καταλήγει ο Πρύτανης του πανεπιστημίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα