Συνάντηση με την Πρέσβειρα της Σουηδίας είχε ο ΥΠΑΜ

Ο ΥΠΑΜ Χριστόφος Φωκαϊδης ενημέρωσε την Πρέσβειρα της Σουηδίας Anna Olsson Vrang για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι η λύση θα πρέπει να διασφαλίζει την ικανότητα της Κύπρου

να συνεχίσει να διαδραματίζει τον εποικοδομητικό της ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Υπουργός είχε την Δευτέρα εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με την Πρέσβειρα της Σουηδίας , με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.

`Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις, θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως επίσης η κατάσταση ασφαλείας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος για προώθηση της σταθερότητας και της περιφερειακής συνεργασίας.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στο τομέα της Ασφάλειας και Άμυνας στην Ευρώπη μετά και την παρουσίαση της «Παγκόσμιας στρατηγικής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και πως η Ευρώπη μπορεί πιο αποτελεσματικά να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα