Συνάντηση με τη νέα Πρόεδρο ΚΣΣΕ είχε η κυπριακή αντιπροσωπεία

Συνάντηση με την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΚΣΕ), κα Liliane Maury-Pasquier, είχαν σήμερα η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας, βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου και το μέλος της αντιπροσωπίας, βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαίδης.

Τα μέλη της αντιπροσωπίας συγχάρηκαν την κα Maury-Pasquier για την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα της Συνέλευσης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η νέα πρόεδρος της ΚΣΣΕ θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για την προώθηση και την προάσπιση των αρχών

και αξίων της ΚΣΣΕ, ιδιαίτερα του σεβασμού της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των ανθρώπων και της διεθνούς έννομης τάξης.

Οι Κύπριοι βουλευτές ενημέρωσαν στη συνέχεια την κα Maury-Pasquier για την παρούσα κατάσταση όσον αφορά στο Κυπριακό πρόβλημα, εκφράζοντας την ελπίδα πως σύντομα θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για επανέναρξη των συνομιλιών προς επίλυσή του. Ευχήθηκαν δε όπως η Τουρκία επιδείξει ειλικρινή βούληση προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να τερματιστεί η συνεχιζόμενη, για σαράντα τέσσερα χρόνια, κατοχή τμήματος του εδάφους της Κύπρου και να επανενωθεί η χώρα και ο λαός της.

Η Πρόεδρος της ΚΣΣΕ ευχαρίστησε θερμά την κα Κυριακίδου και τον κ. Λουκαίδη, τόσο για την ουσιαστική συνεισφορά τους στην προώθηση των στόχων της ΚΣΣΕ, όσο και για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύχθηκε, εδώ και χρόνια, με την κυπριακή αντιπροσωπία και τη σημαντική συμβολή των μελών της στις εργασίες της Συνέλευσης. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί περαιτέρω, στη διάρκεια της προεδρικής της θητείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα