Συνάντηση Μάτσα με ΠτΒ για την αντιμετώπιση του εργασιακού εκφοβισμού

Στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του εκφοβισμού στους χώρους εργασίας αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας  Μάτσας, ενημερώνοντας την Πρόεδρο της Βουλής για τα όσα κατέγραψε παγκύπρια έρευνα της ΣΕΚ σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΚ, η ηγεσία της οποίας έγινε την Πέμπτη δεχτή από την Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μάτσας είπε ότι πρόκειται για  ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, πλήρως συνδεδεμένο  με την αξιοπρέπεια στην εργασία και το οποίο χρήζει αμέσως αποτελεσματικής αντιμετώπισης.

Ο κ. Μάτσας αναφέρθηκε στην αδυναμία του συστήματος για σωστή και αποτελεσματική διαχείριση αυτών των φαινομένων, ενώ επεσήμανε τη δυσκολία του νομοθετικού πλαισίου να προστατεύσει τους εργαζόμενους που τολμούν να καταγγείλουν.

Επιπρόσθετα, ο ΓΓ της ΣΕΚ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μισθών ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, με βάση την έρευνα, οι εργαζόμενοι, σε ποσοστό που αγγίζει το 83%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΕΚ, η Πρόεδρος της Βουλής έδωσε αμέσως οδηγίες όπως  διερευνηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει τον εργασιακό εκφοβισμό, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων ενίσχυσης του, έτσι ώστε η αποδιδόμενη έμφυλη διάσταση να μη παρεμποδίζει και δυσκολεύει την εξέλιξη μιας καταγγελίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε και για τις δράσεις της Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής  εκστρατείας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ETUC, για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρέπεια στην εργασία, διεκδικώντας παράλληλα ένα σχέδιο εισηγήσεων-προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και την οικοδόμηση μιας ανθεκτικής οικονομίας που μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα