Συνάντηση Κιμ - Τραμπ: Όσα «μαρτύρησε» η γλώσσα του σώματος

Καλά διαβασμένοι φαίνεται πως ήταν οι δύο ηγέτες, καθώς η γλώσσα του σώματος έδειξε πως και οι δύο, γνωρίζοντας τη βαρύτητα της συνάντησης, επιχείρησαν να δείξουν ισχυροί και άνετοι, έχοντας την κυριαρχία των κινήσεών τους. Ήδη από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης, οι ειδικοί είδαν πως και οι δύο δήλωναν έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες για όσα θα καταγράψει η ιστορία. Η δεύτερη χειραψία των δύο διήρκεσε 13 δευτερόλεπτα. Αυτό, λένε οι ειδικοί, δείχνει την καλή πρόθεση και την ετοιμότητα να προχωρήσουν σε συμφωνία.


Κατά βάση, στη διάρκεια των περιπάτων τους, προς το δωμάτιο

της συνάντησης και ακολούθως προς τον χώρο που έλαβε χώρα το γεύμα εργασίας, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν εκείνος που μιλούσε συνεχώς, ενώ ο Κιμ «αποδείχθηκε» καλός ακροατής. Σε τρεις περιπτώσεις, μάλιστα, κοντοστάθηκε και τον κοίταξε χαμογελώντας. Αντιγράφοντας την κίνηση του Τραμπ, ο Κιμ προχώρησε επίσης με φιλικό χτύπημα στον ώμο. Κίνηση που έκανε πρώτος, δύο φορές, ο Ντόναλντ Τραμπ.


Οι ειδικοί αναφέρουν πως η κίνηση αυτή δεν δείχνει τόσο τη φιλική σχέση των δύο ανδρών, αλλά, αντίθετα, εκείνος που κάνει το «φιλικό χτύπημα» είναι εκείνος που θέλει να δείξει ότι ελέγχει τον συνομιλητή του.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος, που έχει υπερδιπλάσια χρόνια από τον Κιμ, μετά το φιλικό χτύπημα που δέχτηκε, προσαρμόστηκε άμεσα και με τις κινήσεις των χεριών του, έδειξε στον συνομιλητή του τον δρόμο για να εισέλθει στο δωμάτιο, ακουμπώντας τον με το άλλο χέρι, ελαφρώς, στην πλάτη. Κίνηση που υποδηλώνει, ξεκάθαρα, ότι ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο.


Αυτή ήταν η πρώτη επαφή του Κιμ με την πληθώρα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του δυτικού κόσμου και, παρά τα συνεχή του χαμόγελα και το καλά διαβασμένο σώμα του, αισθανόταν άβολα και όσο κι αν προσπαθούσε να το κρύψει, αχνοφαινόταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Κιμ #45 Τραμπ, Όσα,synantisi kim #45 trab, osa