Συνάντηση Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, θα έχει σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση θα είναι προπαρασκευαστική, για το κρίσιμο τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα

με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Τουρκία, κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου Προέδρου.

Κατρούγκαλος και Τσαβούσογλου θα αναζητήσουν, επίσης, τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Στο επίκεντρο της σημερινής, πρώτης ημέρας της συνεδρίασης της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, θα βρεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις και οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία και τη Γεωργία.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα που άπτονται της Διατλαντικής Σχέσης.

Στο δείπνο εργασίας οι Υπουργοί Εξωτερικών θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στον Νότο της Συμμαχίας, με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ θα συζητηθεί και η ΝΑΤΟϊκή υποστήριξη στη Λιβύη.

Αύριο οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, παρουσία της Ύπατης εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκας Μογκερίνι. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ, καθώς και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα