Συνάντηση για την ουκρανική κρίση τον Σεπτέμβριο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν τη διαμάχη στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Μόσχα, το Βερολίνο και το Παρίσι στήριξαν μια πρόταση για νέα κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, όπου

οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 6.500 ανθρώπους από τότε που ξέσπασαν οι ταραχές στη βιομηχανική περιοχή τον Απρίλιο του 2014.

Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι υποκινεί την εξέγερση επιβάλλοντας κυρώσεις εναντίον της Μόσχας που επιδεινώνουν την οικονομική κρίση η οποία προκλήθηκε λόγω της μη υλοποίησης οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

"Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας συμφώνησαν όπως περί τα μέσα Σεπτεμβρίου οι υπουργοί εξωτερικών πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση με τη λεγόμενη μορφή της Νορμανδίας”, δήλωσε.

"Ακολούθως, θα αναμένουμε από τους ηγέτες των τεσσάρων χωρών να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία και θα δούμε τι θα συμφωνήσουν ως προς το πού και πώς θα συναντηθούν κατ` ιδίαν», είπε.

Οι εχθροπραξίες έχουν ενταθεί στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, με το Κίεβο να κατηγορεί τους αποσχιστές αντάρτες και τη Μόσχα να ρίχνει το φταίξιμο στις Ουκρανικές αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα