Συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Την Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος θα παραστεί στη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Ναι, θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και άλλους ηγέτες που θα συμμετάσχουν. Ο αριθμός των συναντήσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία ημέρα είναι περιορισμένος, αλλά αυτές όσες συναντήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, θα γίνουν, εφόσον το επιτρέπουν τα προγράμματα.

Ο πρόεδρός μας θα δώσει πολύ σημαντικά μηνύματα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την ενότητα και την αλληλεγγύη της συμμαχίας», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν, επισημαίνοντας ότι θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες από το απόγευμα της Τετάρτης για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Ο πρόεδρός μας θα παραστεί εκεί στην έκτακτη σύνοδο των Ηγετών. Θα γίνουν συζητήσεις για την ενίσχυση της συμμαχίας και τον τερματισμό του πολέμου. Θα έχω κι εγώ συνάντηση με τον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας. Ο ΥΠΕΞ μας συνεχίζει εντατικά τις επαφές του. Όλες οι προσπάθειές μας είναι προς την κατεύθυνση τερματισμού του πολέμου», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Νέο κάλεσμα Ζελένσκι σε Πούτιν- Φόβοι για χρήση χημικών όπλων

Keywords
Τυχαία Θέματα