Συνάντηση Έιντε – Ντενκτάς στα κατεχόμενα

Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων επανέλαβε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Έιντε κατά την επίσκεψή του στο τ/κ Δημοκρατικό κόμμα και την συνάντησή του με τον Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια “καλή κατανόηση από όλα τα πολιτικά κόμματα”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Έιντε σε δηλώσεις πριν ξεκινήσει η συνάντηση ανέφερε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε “μια ενδιαφέρουσα φάση τώρα γιατί εργάζονται εποικοδομητικά πάνω σε όλα τα θέματα με τους ηγέτες. Ήμουν

αισιόδοξος για ένα διάστημα και γίνομαι ακόμη πιο αισιόδοξος τις τελευταίες εβδομάδες”. Υπογράμμισε δε την σημασία μια συμφωνία να στηριχθεί από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα και από την τ/κ και από την ε/κ κοινότητα και γι` αυτό ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντά του είναι να λαμβάνει τις απόψεις από όλες τις πολιτικές ομάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς μίλησε για έλλειψη ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις λέγοντας πως έχει ζητήσει πληροφόρηση από τον Μουσταφά Ακιντζί και αυτό που χρειάζεται είναι τα πολιτικά κόμματα να ενημερωθούν. “Ελπίζω η αισιοδοξία σας να είναι πραγματική”. Έχει αμφιβολίες, πρόσθεσε, για μια συμφωνία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πρόθεση να στηρίξει το κόμμα του μια ενδεχόμενη λύση “εφόσον θα αντανακλά τις προσδοκίες των Τ/κ”. Εκανε δε αναφορά και στην οικονομική κατάσταση των Τ/κ λέγοντας πως αυτή δεν είναι σε θέση να συναγωνιστεί οικονομίες άλλων χωρών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα