Συνάντηση Δήμαρχου Πάφου με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο

Την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του Δήμου Πάφου με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο και τα περαιτέρω βήματα της μεταξύ τους συνεργασίας, συζήτησαν την Πέμπτη ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, με τον Πρέσβη της γειτονικής χώρας, Όρεν Ανολίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, ο κ. Ανολίκ, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο, με τον οποίο συζήτησε διεξοδικά τις μέχρι τώρα στενές σχέσεις που διατηρούν οι δύο πλευρές. Ως γνωστόν, αναφέρεται, ο Δήμος Πάφου είναι αδελφοποιημένος

με την πόλη Herzliya του Ισραήλ και στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Τοπικές Αρχές διατηρούν μια στενή και παραγωγική συνεργασία σε όλους τους τομείς. 

Ο κ. Φαίδωνος ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, στον κ. Ανολίκ τους στόχους και τις επιδιώξεις του Δήμου για την ανάπτυξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας με πόλεις και φορείς της γειτονικής περιοχής, μέσω της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και των ψηφιακών τεχνολογιών.

Τον ενημέρωσε επίσης, όπως σημειώνεται, για την μέχρι σήμερα πορεία της υλοποίησης του στόχου του Δήμου Πάφου να καταστεί η πόλη περιφερειακός κόμβος τεχνολογίας, καινοτομίας και ανώτατης εκπαίδευσης, δημιουργώντας έναν τρίτο πυλώνα δραστηριότητας που θα χαρακτηρίζεται από αειφορία και βιωσιμότητα.

Για τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε, ο Δήμος συνεργάζεται με τις αδελφοποιημένες πόλεις και αντίστοιχους φορείς των γειτονικών χωρών, καθώς και με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και χωρών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανολίκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δημιουργική συνεργασία που διατηρεί ο Δήμος Πάφου με το Ισραήλ και διαβεβαίωσε για την ισχυρή βούληση της Πρεσβείας του όχι μόνο να στηρίξει αλλά και να διευρύνει την συνεργασία αυτή σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, την Καινοτομία και τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Εξαντλήθηκε το ποσό επιχορήγησης αδειών σε ξενοδοχεία ορεινών θέρετρων

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα