Συνάντηση Δημάρχου Πάφου με τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Κύπρο

Συγκεκριμένους τρόπους για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Δήμου Πάφου και αντίστοιχων φορέων της Ρουμανίας συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Κύπρο Sorin Dan Mihalache.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Πρέσβης της Ρουμανίας και ο Δήμαρχος Πάφου επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για την οικοδόμηση μιας στενής συνεργασίας στη βάση

αμοιβαίως επωφελών και υγειών σχέσεων, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο κ. Mihalache ενημέρωσε τον κ. Φαίδωνος για τις πολιτιστικές δράσεις τις οποίες προτίθεται να διοργανώσει στην πόλη και ζήτησε την στήριξη του Δήμου Πάφου. Ανέφερε επίσης πως στόχος της Ρουμάνικης Πρεσβείας είναι η επίτευξη άμεσης επαφής με την κοινότητα των 50.000 Ρουμάνων υπηκόων που διαμένουν στην Κύπρο μέσω τακτικών επισκέψεων σε τοπικό επίπεδο.

Με την σειρά του ο Δήμαρχος Πάφου ενημέρωσε τον κ. Mihache για τον στόχο του Δήμου να εξελιχθεί η Πάφος σε ένα κόμβο που θα συνδέει χώρες τη Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής σε θέματα καινοτομίας και έρευνας, διαμέσου της συνεργασίας του με πανεπιστημιακά ιδρύματα από τις συγκεκριμένες περιοχές, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές συνεργασίας σε αυτό τον τομέα και με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ρουμανίας.

Ο Δήμαρχος Πάφου και ο Πρέσβης της Ρουμανίας συζήτησαν ακόμη θέματα τουριστικής συνεργασίας ειδικά με την επικείμενη λειτουργία της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην πόλη μας, αφού αρκετοί από τους 5.000 Ρουμάνους υπηκόους που κατοικούν στην Πάφο, δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα