Συνάντηση Αβέρωφ με την Ομοσπονδία Θεατρικών Φορέων Κύπρου

Με μέλη της Ομοσπονδίας Θεατρικών Φορέων Κύπρου συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου κ. Τώνια Μουσκή, τη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής κ. Ξένια Κωνσταντίνου και συνεργάτες του.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο κ. Αχιλλέας Γραμματικόπουλος τόνισε τα εξής:

«Συναντηθήκαμε σήμερα εγκαινιάζοντας τις επαφές μας ως Ομοσπονδία Θεατρικών Φορέων Κύπρου,

είμαστε υπό σύσταση, και εκπροσωπώντας το Σατιρικό Θέατρο, το θέατρο Ένα στη Λευκωσία, την εταιρεία θεατρικής ανάπτυξης Λεμεσού, το θέατρο Σκάλα, το θέατρο Ανεμώνα και το Θέατρο Διόνυσος. Βρεθήκαμε λοιπόν με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και είχαμε μια κουβέντα μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεατρικός χώρος, οι θεατρικοί φορείς και το κομμάτι των χορηγιών. Κάναμε μια γλυκύτατη κουβέντα που πιστεύω καταφέραμε να του δώσουμε ακριβώς το στίγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η θεατρική δημιουργία.  Θα δούμε και τους υπόλοιπους υποψήφιους Προέδρους και θα τα ξαναπούμε».

Από την πλευρά της η κ. Τώνια Μουσκή δήλωσε τα εξής:

«Ο πολιτισμός είναι πλούτος για τον τόπο μας.  Σήμερα είχαμε μια παραγωγική συζήτηση στα θέματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες και συγκεκριμένα τους ανθρώπους του θεάτρου.

Δημοκρατικός Συναγερμός και Αβέρωφ Νεοφύτου στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν όλους τους τομείς που συμβάλλουν στην ανάπτυξη πολιτιστικής κουλτούρας στον τόπο μας. Και δεν μείναμε στα λόγια. Έμπρακτα έχουμε αποδείξει την υποστήριξή μας με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού που είναι έργο της κυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Θα συνεχίσουμε την επικοινωνία μας με όλους τους φορείς με άξονα τον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την ενδυνάμωση του πολιτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Αβέρωφ, Ομοσπονδία Θεατρικών Φορέων Κύπρου,synantisi averof, omospondia theatrikon foreon kyprou