Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας με διοίκηση και μέλη της ΥΚΑΝ

Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Κύπρο αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΥΚΑΝ, στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, που είχε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου με την ηγεσία και τα μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Μιλώντας στα μέλη της ΥΚΑΝ, ο Αρχηγός επισήμανε ότι η ηγεσία της Αστυνομίας

είναι και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Υπηρεσίας και των μελών της, εκθειάζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν. Τους κάλεσε επίσης να συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειές τους για πάταξη του φαινομένου των ναρκωτικών στον τόπο μας, συνεχίζοντας να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στους εμπόρους, ώστε να πληγεί το κακό στη ρίζα του, όπως ανέφερε.

Ο κ. Χρυσοστόμου συνεχάρη και ευχαρίστησε τα μέλη της ΥΚΑΝ, για τα θετικά αποτελέσματα της δράσης τους, με συνεχείς κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Τα αποτελέσματα αυτά σημείωσε ωστόσο «καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι κατ’ ουδένα λόγο θα πρέπει να επαναπαυόμαστε».

«Θέλω να ξέρετε» συνέχισε ο Αρχηγός, «ότι η ηγεσία αναγνωρίζει τη δυσκολία και την τεράστια σημασία της αποστολής της ΥΚΑΝ». Αυτό σημείωσε, το αποδεικνύει εμπράκτως, με τη συνεχή αναβάθμιση του εξοπλισμού της Υπηρεσίας, διασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όπως είπε, «την ασφάλεια και την προστασία εκάστου μέλους της υπηρεσίας, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ο Αρχηγός, ότι «η κοινωνία στρέφεται στην Αστυνομία, ως ίσως το τελευταίο ανάχωμα σε μία άκρως επικίνδυνη πορεία. Ως Αστυνομία, όντας ένας ανθρωποκεντρικός οργανισμός, ένας οργανισμός που στην πράξη βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη λαμβάνουμε τα μηνύματα και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Η αναβάθμιση που γίνεται στον τομέα αυτό είναι συνεχής και πολυεπίπεδη, λαμβάνοντας υπόψη νέες φιλοσοφίες και προσεγγίσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου.»

Καταλήγοντας, ο κ. Χρυσοστόμου κάλεσε τα μέλη της ΥΚΑΝ, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε «να επιτευχθούν ακόμα πιο καίρια και αποτελεσματικά πλήγματα κατά των εμπόρων ναρκωτικών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της ΥΚΑΝ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αρχηγό, να εκθέσουν τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις τους, σχετικά με την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Κύπρο και να παραθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα