Συναντήσεις Υπουργού Δικαιοσύνης με Τ. Θεοδωρικάκο και Χ. Στυλιανίδη

Συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη είχε σήμερα, Τρίτη, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέφη Δράκου.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Θεοδωρικάκο, αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Σε δηλώσεις της, η κ. Δράκου τόνισε ότι έχει αναπτυχθεί μια εξαιρετική και πολύπλευρη συνεργασία της Αστυνομίας

Κύπρου με το ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως ανέφερε η ίδια, στόχος είναι η διεύρυνση και ισχυροποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων.

Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ηλεκτρονικού εγκλήματος, του υπερπληθυσμού των φυλακών και τα ζητήματα των εναλλακτικών ποινών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του συστήματος δικαιοσύνης φιλικής για τα παιδιά, νεανικής παραβατικότητας και συγκεκριμένα στον χώρο κράτησης ανηλίκων.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα επισκεφθεί αύριο το κέντρο κράτησης ανηλίκων και νεαρών προσώπων στον Αυλώνα, προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου και να ανταλλάξει απόψεις σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του χώρου, ώστε να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας από την ελληνική εμπειρία.

Η κ. Δράκου ευχαρίστησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, απευθύνοντάς του πρόσκληση να μεταβεί στην Κύπρο, πριν από το πέρας της θητείας του.

Στη συνέχεια, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, Χρήστο Στυλιανίδη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα περαιτέρω ενίσχυσης του πλαισίου συνεργασίας που έχει εγκαθιδρυθεί μεταξύ Κύπρου Ελλάδας και των πυροσβεστικών σωμάτων των δυο χωρών σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Δράκου ανέφερε σε δηλώσεις της ότι «η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά εποικοδομητικό κλίμα».

Όπως ανέφερε η ίδια, «η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου είναι στενή, συνεχής και παραγωγική. Περιλαμβάνει μάλιστα την παροχή αλληλοβοήθειας στα θέματα διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης φυσικών ή άλλων καταστροφών. Χωρίς αμφιβολία η ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, τεχνογνωσίας και πρακτικών συνεισφέρουν τα μέγιστα στις προσπάθειες των δυο κρατών για αντιμετώπιση των πυρκαγιών και προστασίας των πολιτών».

Τέλος, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η υπογραφή το αμέσως επόμενο διάστημα Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο Υπουργείων για τη δημιουργία κοινού συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων.

Αποφασίστηκε επίσης η ενδυνάμωση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου τόσο σε διμερές, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα