Συναντήσεις Ουστέλ στα κατεχόμενα για τον σχηματισμό «κυβέρνησης»

Ξεκινάμε με καλή πρόθεση να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση» που μπορεί να παράγει έργο, δήλωσε ο Ουνάλ Ουστέλ, μετά την πρώτη του συνάντηση σήμερα με το ΚΑ στην προσπάθεια σχηματισμού «κυβέρνησης» συνεργασίας με το κόμμα των εποίκων και το ΔΚ, όπως ήταν και η προηγούμενη «κυβερνητική» συμμαχία.

Ακολούθησε η συνάντηση με το τ/κ ΔΚ. Αναμένεται πως και τα δύο κόμματα θα συζητήσουν το θέμα στα συλλογικά τους όργανα πριν απαντήσουν στον «βουλευτή» του ΚΕΕ που έχει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ενώ

χθες και τα συλλογικά όργανα του κόμματός του τον εξουσιοδότησαν για το θέμα.

«Το κύριο μέλημά μας είναι η χώρα μας. Όσο γρήγορα ανταλλάξουμε απόψεις και δουλέψουμε πάνω σε ένα πρωτόκολλο λύνοντας τα συσσωρευμένα προβλήματα το συντομότερο δυνατό, θα ανοίξουμε εν μέρει το δρόμο για τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Ουστέλ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος που αναφέρεται σήμερα στη χθεσινή συνεδρία των συλλογικών οργάνων του ΚΕΕ που διήρκησε μόλις 40 λεπτά, γράφει ότι ο πρόεδρος του κόμματος Φαϊζ Σουτζούογλου ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι το κόμμα πρέπει να είναι ενωμένο και πρέπει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τη βάση του.

Πρόσθεσε επίσης πως ο ίδιος θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και θα έχει στενές σχέσεις με τον «μελλοντικό πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ με τον οποίο διατηρούν καλές σχέσεις κι έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Είπε επίσης πως η εξουσιοδότηση στον κ. Ουστέλ λήφθηκε σε καλό κλίμα και μόνο ένα άτομο διαφώνησε με την απόφαση.

Καθήκον του ίδιου ως ηγέτη του ΚΕΕΕ, συνέχισε, είναι να προβαίνει σε ενέργειες που δεν θα ζημιώσουν το κόμμα. «Δεν έχουμε καμία διαμάχη, δεν υπάρχει πόλωση ή συμβιβασμός με κανέναν. Λέμε το σωστό - σωστό και  το λάθος- λάθος, κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Οι πρόωρες «εκλογές», ανέφερε, δεν θα ήταν η ορθή απόφαση στο παρόν στάδιο, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο προσωπικά δεν είναι δυνατόν να συνεργαστεί ξανά με το Κόμμα Αναγέννησης και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε, τον είχε καλέσει και του είχε ανακοινώσει πως θα δώσει την εντολή στον Ουστέλ.  Είπε πως νιώθει θυμό για τις εξελίξεις αφορά περισσότερο τους δύο πρώην εταίρους της «κυβέρνησης», το ΚΑ και το ΔΚ. Η διαφωνία ανάμεσα τους είχε να κάνει με το θέμα του περιεχομένου του «πρωτοκόλλου» με την Τουρκία, είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα του δεν μπορεί να εκβιάζεται και ελπίζει πως ανάλογες ενέργειες θα αποφευχθούν στην τωρινή διαδικασία.

Σε ανακοίνωση της η «προεδρία» χαιρέτισε την απόφαση του ΚΕΕ να δώσει εξουσιοδότηση στον Ουνάλ Ουστέλ για τις διεργασίες σχηματισμού «κυβέρνηση»ς, σημειώνοντας πως η απόφαση λήφθηκε «με αίσθημα ευθύνης στο πλαίσιο της αποκατάστασης της σταθερότητας στις έκτακτες συνθήκες που περνά η χώρα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Ερσίν Τατάρ έδωσε την εντολή στον Ουστέλ  «στη βάση της εξουσίας που του έχει δοθεί από το σύνταγμα» και ότι ήταν ατυχείς οι δηλώσεις του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν, ο οποίος είχε πει πως υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Στη ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κ. Τατάρ δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα υπό το πρίσμα της εξουσίας που του δίνει το σύνταγμα για να λύσει όλα τα διαρθρωτικά και τρέχοντα προβλήματα που περιμένουν το κοινό και να λύσει όλες τις εκκρεμότητες, διαρθρωτικά και τρέχοντα προβλήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα