Συναντήσεις με τους ομολόγους του είχε στην Αθήνα ο Κ.Καδής

Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από χθες ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο κ. Καδής είχε σημαντικές επαφές με τους ομολόγους του στα θέματα Γεωργίας και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Αποστόλου και Σωκράτη Φάμελλο.

Στη συνάντηση με τον κ. Αποστόλου, ο κ. Καδής επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ανομβρίας που αντιμετωπίζει η Κύπρος

και τις επιπτώσεις της στη γεωργία ενώ ενημέρωση τον ομόλογό του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να στηρίξει με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, τους επηρεαζόμενους γεωργοκτηνοτρόφους. Παράλληλα, ο κ. Καδής ενημέρωσε τον κ. Αποστόλου ότι η Κύπρος θα θέσει το θέμα και στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ ζητώντας στήριξη μέσα από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Επιπλέον, συζητήθηκε η συνεργασία και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου της κυπριακής πατάτας στην ελληνική αγορά ενώ λήφθηκε απόφαση για υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Κύπρου και της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Ελλάδας, για διμερή συνεργασία σε θέματα που αφορούν στις Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, συζητήθηκαν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής αλλά και οι συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, το ζήτημα της ενδυνάμωσης της συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αλλά και για την αποκατάσταση φυσικών οικοσυστημάτων μετά από φωτιά. Στο επίκεντρο τέθηκε και η περεταίρω συνεργασία των δυο χωρών στα ζητήματα διατήρησης της βιοποικιλότητας ενώ συμφωνήθηκε και η διοργάνωση στην Κύπρο ειδικού εργαστηρίου, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές διαχείρισης και διατήρησης σημαντικών ειδών και οικοτόπων, όπως επίσης και περιοχών του δικτύου Natura 2000. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, επίσης, η συνεργασία των δύο χωρών για την εφαρμογή της Οδηγίας-Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική.

Συμφωνήθηκε, παράλληλα, η πραγματοποίηση συνάντησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα με στόχο τον συντονισμό των δύο χωρών ως προς τον καθορισμό της περιβαλλοντικής κατάστασης στα ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κ. Καδής συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου, με θέμα την ανάδειξη και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς ενώ σήμερα και αύριο, ο θα παραστεί στα εγκαίνια των Κέντρων Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Όρους Καλλίδρομο στο Παλαιοχώρι και του Εθνικού Δρυμού Οίτης στην Υπάτη, στο πλαίσιο του έργου “For Open Forests” του Προγράμματος LIFE.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα