Συναντίληψη ΠΟΕΔ–Λιλλήκα σε ζητήματα Παιδείας

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να γίνονται περικοπές στην παιδεία, καθώς με περικοπές και μείωση της ποιότητας της παιδείας διακυβεύεται το μέλλον της νέας γενιάς.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο κ. Λιλλήκας με την ηγεσία της ΠΟΕΔ, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε ότι παρότι αναγνωρίζεται πως έχουν καταβληθεί προσπάθειες από το Υπουργείο Παιδείας

για να αρχίσει πιο ομαλά η νέα σχολική χρονιά, υπάρχουν ακόμα ανοικτά ζητήματα στον τομέα της εκπαίδευσης τα οποία πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μιας ολοκληρωμένης σφαιρικής πολιτικής που θα οδηγήσει στην επίλυση τους.

Μεταξύ αυτών, ο κ. Λιλλήκας παρέθεσε τα ζητήματα που αφορούν το ολοήμερο σχολείο, τον τρόπο που αξιοποιείται το ολοήμερο σχολείο, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις μονάδες που λειτουργούν εντός των κανονικών σχολείων, την υποδομή ώστε όσα παιδιά μπορούν, να καταφέρουν να ενσωματωθούν στο κανονικό σχολείο και να έχουν ευκαιρίες ανέλιξης.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι τα ζητήματα που επηρεάζουν το μέλλον των νέων ανθρώπων, θα πρέπει να μείνουν έξω από τη λογική της οικονομικής λιτότητας.

«Δεν μπορεί να αποκόπτουμε κονδύλια από αυτούς τους τομείς της εκπαίδευσης για να κάνουμε εξοικονομήσεις», συνέχισε προσθέτοντας ότι «εξοικονομήσεις μπορούν να γίνουν σε άλλους τομείς που δεν επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών και κατ΄ επέκταση το μέλλον της ίδιας της κοινωνίας, η οποία πετυχαίνει αν έχει ένα αποτελεσματικό και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα, ικανούς πολίτες που όταν έρθει η ώρα να αναλάβουν τα ηνία της χώρας σε όλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας», σημείωσε.

«Για εμάς είναι η πολυτιμότερη επένδυση», είπε και προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να συζητήσει κάποια ζητήματα και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο επίλυσης τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απαιτηθούν επενδύσεις εκατομμυρίων».

Ο κ. Χαραλάμπους χαρακτήρισε πολύ καλή και χρήσιμη τη συνάντηση κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για εκπαιδευτικά θέματα της επικαιρότητας και υπήρξε συναντίληψη ότι η εκπαίδευση πρέπει να μείνει μακριά από οροφές και οικονομίστικες πολιτικές.

Αν επικρατήσει αυτό το πνεύμα μπορούμε να πάμε μπροστά, είπε προσθέτοντας ότι ευελπιστεί σε περισσότερη συνεργασία στο μέλλον, ώστε να προωθούνται και μέσω της Βουλής τα θέματα που αφορούν την παιδεία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα