Συναγερμός στο Λονδίνο-Πληροφορίες για πυροβολισμούς

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, εκατοντάδες καταναλωτές, που βρίσκονταν στα μαγαζιά, να τρέχουν ουρλιάζοντας, έπειτα από αναφορές για ένα «περιστατικό» πυροβολισμών.

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς με τις αρχές να σπεύδουν στο σημείο. Από τον πανικό που προκλήθηκε μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά.

Η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας

Η αστυνομία κλήθηκε μετά από αναφορές για πυροβολισμούς που ακούστηκαν στην Oxford Street.

Τοπικοί και ένοπλοι αστυνομικοί βρέθηκαν στον σημείο. Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει πως υπάρχουν πυροβολισμοί ή οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Μια γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά λόγω πτώσης. Η αστυνομία παραμένει στο σημείο.

Local officers and armed officers are on scene in Oxford Street, W1. They responded to reports of shots heard. Nothing to indicate shots fired. One woman with non-life threatening injuries as a result of a fall.

Metropolitan Police (@metpoliceuk) 26 Δεκεμβρίου 2017

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πανικός οφείλεται σε ένα παράθυρο που έσπασε στο πολυκατάστημα «House of Fraser», το οποίο εκκενώθηκε, ενώ ένα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο.

Όπως προκύπτει ωστόσο από νεώτερες αναφορές αυτοπτών μαρτύρων και όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πιθανότατα υπήρξε κάποια κλοπή σε ένα από τα μαγαζιά μέσα στο «House of Fraser» (σ.σ. αυτό της Swarovski), με τους δράστες ή τον δράστη να εξαφανίζονται αμέσως μετά.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν λόγο για «κοσμήματα πεσμένα στο πάτωμα και σπασμένα μπουκάλια αρωμάτων παντού».

#dedenhams just got smashed and robbed. pic.twitter.com/P0md3QmGVH

Osama Khan (@_lightfromdark) 26 Δεκεμβρίου 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα